Effektiv

Det ar nagot som jag faktiskt maste lara mig att bli! Jag har funderat i over en vecka om jag ska dammsuga mitt rum. Har jag gjort det da? Nope! Jag har i alla fall tagit ner dammsugaren ;} Det borde man fa pluspoang for!

Haha min dag har varit helt konstig egentligen o bara halva har gatt. Jag trodde jag hade Starbucksdate med Vilma idag, men det var ju i morgon det var sa ;) Sedan stallde Vanessa in varan, sa jag har egentligen inte gjort nagot riktigt nyttigt idag ^^ Jo, jag har ju gatt en massa o jag har halsat pa mini a's froknar!

Idag ar det ratt kallt. 17 grader tror jag det ar ute, BRRR..! En san har hostdag som man bara vill krypa ner under tacket med lite ljustanda o bara mysa! Men det gar ju inte da man jobbar!

 Jag far nog ga upp nu o ata lite innan jag fa ga upp till skolan! Blir en lang dag dar. N har fotboll, sa borde verkligen ha varma klader pa mig! Kopa en kopp te eller soja latte innan skolan med sa man ar varm!!!!


Samtal pa msn!

Nu sitter jag lite i samtal med Panne, Nona o min syster o hennes dotter (min systerdotter saklart!) o det gar inte jattebra! Haha, dags for mig att bege mig snart.

Ska traffa A nere pa stan o traffa mini a's froknar o skola! Hall tummarna, for i morgon galler det!!! :)

Ciao

Overkanslig

Ja, det ar precis vad jag kanner att jag ar nu. Jag kan inte skylla på att jag ska ha min period, for den har jag redan haft (o det var inte en dag forsenad...!) utan for att jag vill verkligen inte åka hem, eller flytta hem till Sverige igen. Inte an på ett tag. Jag vill sa gärna stanna, i alla fall till nästa sommar! Tror ni gudarna hör mig??

Jag hoppas innerligen!

Jag kom på mig själv igår kväll Varfor har jag inte tagit upp det igen med mina värd föräldrar? Jag ar rädd for svaret. Jag vill sa gärna ha ett ja o det ar det jag hoppas på att få o det jag tror jag far, men tank sa blir det ett nej. Jag kommer bli helt knäckt Det ar jag helt saker, o jag kommer gråta Jag kommer gråta öppet, jag kommer bli deprimerad, ALLT! Ja, nu ska jag inte få andra att få dåligt samvete, men jag kanner mig bara sa rädd Det kommer inte vara lika svart att lämna mina vanner, for jag ar helt klart saker att vara vågar kommer motas igen o att vi kommer hålla kontakten, men gymmet?!?! Jag kommer sa stottlipa den sista gången jag går igenom de dörrarna Shiit, jag trodde verkligen inte att det skulle bli sa har svart :(

Ge mig styrka någon......

Dagen rullar

Dagen ha passerat o det har varit fullt upp hela tiden. visserligen sov jag en liten stund pa morgon. Ar ju inte alls van vid att vara uppe vid halv 8 da man sover till tolv pa helgerna... :}

Idag hade jag lunch med Ulrika nere i Georgetown, vilket var sa trevligt. Jag gillar att ha lunchdejter ^^ Se om det blir nagra fler ggr denna veckan. Brukar ju fixa in Monica nagon dag i alla fall! Ulrika stannade kvar hemma hos mig o hon lekte lite med N vilket jag var valdigt tacksam for, for da hann jag stada en massa!!! Vilket oftast behovs efter helgerna, haha...!

M kom hem idag fran Sverige o jag fick tre tidningar, vilket var supertrevligt o en mjolkchoklad sa klart - sa Svenskt, men den har jag gomt i koket, sa skulle jag ta o ta en chokladbit sa lar man marka det ^^ Stolt over mig sjalv, helt klart.

Hade Sam idag, o jag hade inte min traning foren 7.30 vilket gjorde att jag hade mer tid for cardio (slipper man ju det eft3r :}) Sam var riktigt hard idag sa jag blundade mesta dels, haha! Det maste ha sett jattedumt ut. Men tittar jag pa honom sa skrattar jag bara o da blir det bara konstigt. Han ska alltid se sa allvarlig ut, suck!

Efter min traning sa pratade vi lite o jag fick oppna upp mig. Kandes nastan som tararna skulle komma o han stottade mig o gav mig en slags kram o tog det serios. Vilket kanns a superbra!! Jag kan lita pa Sam, det vet jag. Jag ar sa tacksam for att jag har honom som min tranar o jag hoppas innerligen att jag far forlangt. Jag vill inte ge upp detta an................

Det jobbiga med att man tranar pa kvallen ar att man dricker sa mkt sa man maste springa pa toa femtielva ggr! Suck....! Nu blir det att lasa lite i min traningsbok, kanske skriva nagra rader i min nya dagbok med :)

Puss o godnatt!

8 min

Lite traning pa morgonen! Harligt! Redo for dagen!

GODMORGON ^^

En bra söndag





Haha har lite kul i sängen med min ansiktsmask! Jag kände bara att det var dags att göra något! Tja, det var en vecka sedan eller nåt sånt! Och jag har inte provat min nya webcamera så tvungna att göra det också!
1. Jag är ond / galen. 2. Oj, vad är det! 3. Hey ya'll! 4. Buuh!

HAHAHAHAHAHAHA!

Sorry, jag tror det är läggdags snart! Jag behöver bara en dusch och ta det här skiten! Min dag har varit underbar. Jag gick hela vägen ner till Georgetown! Jag har såååååå bränt dessa kalorier från choklad och chips från igår (tyvärr jag åt resten av chokladen i kväll! Damn !!!!) Jag hade en fantastisk tid med Julia på Barns & Nobels och även i kladaffaren som hette något! Såg en super vacker klänning, men jag måste loose some innan jag köper den! Its a goal! NICE BAJS!

Jag hade ont om tid och jag var tvungen att ta Niina henne Get Well Soon - Kort och en liten present, så var tvungen att ta bussen hem, men jag gick av två hållplatser innan så jag kunde ta en genväg till Niina, men ändå, jag har vandrat i 1 timme och 20 min idag! So super nice!

Tja, har min kväll varit att inte intressant. Jag var bara BBS mina barn:) Lovely Sunday!


3 a.m.

Ja, det var då jag stängde av min dator och släckt lampan. Jag fastnade framfor Grey's Anatomy, 1 och 2 avsnittet. Jag tror inte jag har gråtit så mycket på ett tag. Jag känner mig lite känslig och gråter över småsaker. Inte framfor någon men ändå. Filmer, helt klart en sak jag gråta framfor. Tja, ibland är det så här.

Jag kände mig väldigt lättad efter. Jag tror jag gillar att gråta så mycket som jag vill att le, men gråt är inte accepterad på samma sätt,varför? Gråter du bara när du är ledsen, eller? Men jag vill gråta på ett lättat sätt och gråta for att jag är glad - glädjetårar


Är det en dålig sak att gråta? Varför?


Hösten har kommit...

Det känns verkligen att hösten är här, brr! Det handlar om 17-24 grader ute och det är grått.

Jag vet inte om jag gillar hösten ..? I Sverige är det alltid så grått och kallt och regnigt, BRR. Men här känns det lite annorlunda, jag gillar det. Tyvärr faller löven innan de vackra färger som gult, rött och mjuk brun har färget trädkronorna Det är lite sorgligt.

Idag har jag tänkt att besöka Niina, hon är sjuk. Jag vill ge henne något så hon känner sig bättre. Jag vet inte vad än, jag måste gå till CVS först. Julia bett om ett café dejt, så få se när K behöver mig i kväll. Jag gillar att gå, så kanske blir det en gå dag som jag kan njuta av höstens färger och den fräscha doft efter regn ...

Men innan jag gör något, måste jag ta en dusch (haha, kom upp ur sängen först kanske ...), Äta brunch och bege mig!

See ya later!

Dagen har passerat

Jo, nu har lördagen passerat och det är söndag. Kanske Dags att gå under täcket?

Jag plockade upp Julia och Ulrika och vi hade middag hemma hos mig. Det var Verkligen trevligt. Jag gillar Båda Två ^ ^ Så jag hade en underbar tid. Vi åt lite paj och även Två Olika sorters tårtor till efterrätt. Tyvärr kund de Int Stanna för Lange Så Att Resten av kvällen har jag tillbringat framför Datorn, Titta på De två första avsnitten av Heroes och skrivit lite, lyssnat på musik och avslappnat med Några ljus Tända Det Har varit en bra lördag.

Ibland Behöver bara lite tid ensam och ha tyst omkring dig. Efter alla mina sjukdomar och stukad foten jag är ganska utmattad och vill nu bara ta det lugn o må bra. Men jag kan Säga Att jag är lite uttråkad och hoppas på åtgärden imorgon helg och nästa! :)


Ulrika, Julia o jag i botten:)


Jag tror jag ska svänga till Niina imorgon. Hon är sjuk: (läkaren tror Att hon har fått svininfluensan!


Frida - A friend forever&ever!

Jag har många vänner och varenda en är speciell för mig, men jag måste berätta om Frida! Frida är en av mina käraste vän i Sverige. Jag har bara känt henne i 18 månader men det känns som vi alltid har varit vänner och ha delat vårt liv tillsammans. Det var en vän till oss båda (Tidigare van till mig!) och hon uppmanade oss båda att komma ner till henne i Lund för en helg och efter den helgen har Frida varit min käraste syster jag aldrig fick! Även om vi gick i samma klass i två år, vi har egentligen aldrig pratat så jag är så glad för helgen i maj förra året. En av de bästa!

Det är svårt att vara så långt borta från en vän som man älskar så mycket och som man har spenderat så mycket tid tillsammans med. Vi har samma drömmar, och vi har samma passion, suck! Jag skulle inte börja gråta, men jaja! Jag saknar henne och jag önskar jag bodde lite närmare! Men jag hoppas en dag, att vi kan leva ganska nära varandra!


Hon tillbringade tre veckor här i Washington under sommaren, och innan hon akte gav hon denna till mig:Vänner är som stjärnor. Du kan inte alltid se dem, men du vet att de finns dar

Jag tyvärr inte kan se stjärnor ganska ofta men jag vet att de finns där och så gör hon med. Var försiktig med dina vänner, de är värda så mycket!

 


När du känner dig uppskattad!

Igår när jag var färdig med min barnvakt för Mini a, gav A mig en bukett med solrosor och jag kände mig så uppskattad! Jag blev så super glad!



Bara en liten sak kan göra en så lycklig, det är bara otroligt. Jag tror att små saker som detta gör att du känner att du är viktig och det man gör spelar roll. När jag hitta min kärlek där ute, hoppas jag att han kommer visa mig med hjälp av små saker, att jag är något speciellt för honom ^^

 


The HILLS - season 6

The Bitch Is Back!


Men skulle det inte vara bättre om MTV bara hade klippt av serien efter att LC, Whitney och Audrina Patridge (eller stanna hon?) lämnat serien?

Ja, The Hills nya säsong börjar den 29 sept, har väl ingen missat? Kristin Cavallari har tagit över LC plats i serien och hur känner vi för detta? Jag verkligen älskade LC och det känns tråkigt att hon inte kommer vara i den här säsongen, men jag förstår henne, man kan inte vara med i en serie hela livet, du måste gå vidare någon gång

Så hur kommer denna serie att bli utan LC? Underbar, bra, dåligt eller hemskt? Jag är inte säker på om jag kommer att följa det. Jag är inte ett riktigt stort fan av Speidi (Heidi och Spencer). Och jag vet inte något om denna Bitch som de kallar henne, Kristin Cavallari (hon ser verkligen snäll enligt mig, är hon verkligen så hemskt?). Hon var med i Laguna Beach och LC och hon var inte ju inte jätte stort fan av varandra, det är vad jag hört. Så hur kommer denna serien att bli? Planerar Speidi att skaffa barn och hur är deras äktenskap? Jag kanske bör se ett eller två avsnitt innan jag väljer att avstå från The Hills!




Tänker du följa nästa säsong av The Hills? Vad tror du kommer hända?

September 29, 2009


God eftermiddag

Ja, det är oftast det som sägs till mig när jag kommer upp pa helgerna. Klockan är snart ett o jag sitter fortfarande i sängen. Som sagt, jag älskar min säng!

Just nu är jag lite barnvakt for K skulle iväg o handla o barnen ville inte folja med. Det ska vara lite trakigt väder idag, sa vet inte vad jag ska hitta pa. Ulrika undrar om jag vill folja med till IKEA, men jag vet inte. Jag vill lämna huset o komma ivag lite, men vart vill jag aka? Med vem vill jag vara med? Vad vill jag gora? Jag vill helt klart äta cheesecake! Ar inte pa bästa humor, sa känner for att trostäta :O inte bra...............


1:11

Bedtime for sure!

Goodnight America, good morning Sweden!

Kickboxning

Idag när jag träffade Sam sa blev det som planerat, kickboxning. Ja, eftersom amerikanarna ar som de ar sa blev det inga kickar utan bara boxning.

Sam var ratt tuff, men det ska han vara. Dock tyckte jag inte om hans humor som jag påpekade lite da o då Det ar inte alls som träningarna jag ar van vid från hemma i Sverige, men man blir ju mer fokuserad då man bara ar två som boxas o det ar bara en som boxas, då den andra bara haller mixarna! Redan efter fem min sa var jag helt slut i mina armar o då var Sam på mig! Gah! Jäva Sam! Men det gick bra, men han sa att jag slarvade en del! Biatch tänkte jag. Hoppas han har lite ont i alla fall, trots att han har stora muskler. Jag har lite kraft i mina armar o det märkte han!

I slutet sa fick jag lite beröm i alla fall. Han tyckte jag var duktig o att jag har kunskap om det o vad det handlar om. Han skrattade också ett antal gånger över att jag såg sa arg ut, men jag gjorde mitt basta. Jag vet att jag slår sa mkt bättre när jag ar lite irriterad men jag har ju varit superduperglad hela dagen, sa det var ju lite svart. Jag fick iallafall kicka honom några gånger i baken! Hoppas han bara inte stammer mig ;)

Han fick aven Daim av mig idag. Haha, ni ska bara höra hur han skulle uttala det. Fattade inte alls vad han sa! Ulrika sa dock att hon trodde att man kan köpa det på IKEA. Next stop - IKEA!

Jag ar stolt över Sverige o allt vi har kommit på! Ex: IKEA, HUSQVARNA,Volvo, Astrid Lindgren (ja, vi kom ju inte på henne, men hon ar stor o känd i världen), H&M osv.

(Finns sakert fler, men kommer inte ihåg några fler just nu! Vet du några??)


Movie - Fame

Nu har det varit länge sedan jag var på bio o det var trevligt att jag fick med mig Ulrika ut. Hon behöver helt klart lämna huset mer ;) (hehe, I know you gonna read this ^^) Det blev Fame som vi fick se. Det har gått en del reklam om filmen så jag var helspänn på vad den skulle handla om o hur den skulle vara upplagd. Personligen tycker jag nog inte den var jättebra som film, 2.5 till 3 i betyg av mig, filmmassigt, men budskapet i den gillar jag o det var det som fick mig att gråta en skvätt lite har o där i filmen. Budskapet ger jag 4.5 i betyg.

Filmen:
Som många redan vet så är den baserad av den äldre versionen Fame, i en modernare miljö o nutidens utmaningar. Själv har jag inte sett den äldre versionen men hört att de ska vara likvärdiga
Det handlar om begåvade ungdomar som går igenom 4 år på New York City High School of Performing Arts, där de tar fram sina talanger i dans, sång o musik, samtidigt som de hanterar pressen från skolan o från sina hem, samt följa sina drömmar att bli stora stjärnor. Man får även följa med hur det är att vara tonåring, följa romantiken mellan elever, deras studier, vänskap o självupptäkt.


 Budskapet i filmen är så stark att alla ungdomar skulle behöva se den. Alla kan vi nå vara drömmar, bara vi vågar drömma o göra dem till verklighet. Hinder kommer det att finnas längst vägen. Det är då dags att ta våga ta uti dem!


CL lyckas igen!

Det kan man klart saga att hon har gjort! Gah, jag blir sa arg pa mig sjalv! Varfor ska jag hela tiden lyckas gora dumma saker?!?!?! Kan det aldrig ta slut liksom??

Jag hade den mest perfekta dagen man kan tanka sig, tills de sista femton minuterna av detta dygnet... Ar det inte helt otroligt. Fan vad ar jag blir! Gah!!!!!!!

Nu kanske ni undrar, vad har hon lyckas med for pinsamhet? Jo det kan jag saga er. Vad finns varre an att gora bort sig infor en ursnygg bil med tva heta killar? SOM VET ALLT OM BILAR TYP?!?!?! Suck... Kanske ska ta det hela fran borjan, i alla fall nastan. Nar jag hade lamnat av Ulrika efter bion korde jag ut pa den vanliga vagen. Jag funderade pa om jag skulle ta vagen genom Bethesda eller om jag skulle ta Conneticut. Jag gillar mer att aka genom Bethesda sa la jag mig i innefilen for jag vill inte "stalla" mig fore andra bilen som kom bakom mig. Nar de kommer upp jamte mig ser jag en snygg bil (fraga inte vad det var for nagon, ok?!) o direkt dar efter sag jag killarna, Wie, tankte jag, Gudarna ar pa flirthumor - jag med som vanligt, tihi. Sa jag letar fram min mobil o satter pa ljudet o hittar aven en av mina lappglans i vaskan o tar pa det. Pusspuss mot spegel, gorgeous of course!

Pa andra sidan kommer en polis o satter pa syrenerna. Mhm, visst att de ar pa utryckning. De orkar bara inte vanta pa att de ska bli gron(de ar sant, vill de igenom ett rodljus satter de pa syrenerna o kor!)! tankte jag o kollade pa min mobil igen. Kanske ska man skicka till Vilma o se vad hon har tankt sig i helgen. Ljust da hor jag ytterligare syrener o ett rott ljus kommer upp bakom mig. Kommer polisen bakom dig maste du vara borta pa tva sek! Sa illfart satter jag forten pa gasen o drar ivag! Staller mig lite snett framfor killarna i den snygga bilen. Tva sekunder marker jag bilen bakom mig var en vanlig bil o att tre polisbilar kom fran andra sidan! Fuck!!! tanker jag o vagar inte titta bakat for att se hur killarna reagerad. Jag vet redan hur de reagerade! Det blir gron bil at vanster, gasen i borten o kor ivag! FUCK FUCK FUCK! Jag kommer aldrig glomma det. Tvungen att ringa nagon fifflar jag upp telefonen o ringer min undersattning - ULRIKA! Tittar bakat hela tiden for att se om de kom samma hall, men tur nog inte! Skulle inte vilja se de killarna igen!

JAG HOPPAS VERKLIGEN INTE DET STAMER, ATT MAN TRAFFAR ALLA MAN MOTER MINST TVA GANGER I LIVET!!!!

Jag vill bara glomma denna handelse, nu o for alltid!!!!


Helgen är här

Det känns så otroligt skönt att helgen äntligen är här. Jag ska bara jobba lite smått på söndag, annars ska jag vara ledig hela helgen. Nice nice..! Fick sluta lite tidigare idag eftersom K kom hem tidigare o kunde köra barnen till musikskolan. Hon tycker lika mkt om det som jag gör, vilket känns bra.

Helgen planer? Ja, jag kan inte säga så mkt om det än, för jag har inga direkta planer. Niina, min kära vän, hon ligger hemma i svininfluensan, så jag får väl besöka henne med choklad o krya på dej kort! Se om man kanske hinner träffa Vilma i helgen med, är ett tag sedan man sågs nu.

Jupp, då är det en timma kvar innan man måste bege sig till träningen, YES! Längtar såååå. Haha, jag vet, jag vet att många av er inte fatta detta, men älskar verkligen träning. Kanske kan bli en promenad i helgen i alla fall. Trots att de inte blev någon yoga idag, så har det blivit mkt gå gå gå, o ytterligare gå gå gå, så jag grämer mig inte så mkt över det. Det är en vecka nästa vecka med, o då kan jag yoga mkt ;) haha!

Ha en underbar helg, det ska jag ha i alla fall!!!! Love CL

Kan dagen bli mkt bättre?

Ja man kan ju fråga sig detta. Innan mini a vaknar brukar han bara gny lite, så det var det jag hörde. Precis innan A kom innanför dörren så hann jag precis plocka upp lite efter hans lekande på morgonen. A är en sån stöttskön kvinna o J är en sån stöttskön man. Två personen kan nog inte passa varandra mkt bättre. Två förebilder till en ung familj, suck, drömmande. Ja, jag skulle helt klart vilja ha ett sånt perfekt förhållande o familj som dem :)

I alla fall, A kom inkommande in i huset med blommar i en kartong o jag hjälpte henne med dem in till köket o just då vaknade mini a. Skönt för honom att mamma var hemma när han vaknade :)

Precis innan jag skulle gå så kom A med solrosorna som fanns i kartongen. Här Caroline, jag vill att du ska ha dessa,sa hon. Förlåt att det har varit så struligt in i det sista! För mig, spelar det ingen roll. Jag trivs så jättebra ändå. Kan verkligen inte klaga för fem öre, men kan man känna sig mer uppskattad då man får ett par blommor? Jag älskar blommor o jag blev så glad o kände mig så uppskattad så jag knappt kan finna ord :)

Ja, jag tror ingenting kan få fel idag. Idag är jag oslagbar!


Hoppsan

Det förra inlägget blev visst lite djupare än vad jag hade tänkt mig, men det var skönt att få skriva av sig lite.
Jag sitter fortfarande hemma hos mini a o det är så skönt att hjälpa till här på em innan jag måste plocka upp mina egna barn från skolan. Ja kan ni gissa varför? Jo mini a sover ju. Det kan bli lite tufft när han vaknar för han är oftast lite ledsen, men jag märkte idag att berättar man en saga om honom så blir det genast mkt bättre. Så mitt uppdrag blir nu att göra en bok till mini a om hans egna lilla liv. Låter det inte spännande. 
Det är mkt som virar runt i min huvud. Samtidigt som jag har varit överlycklig idag, ja jag har bara en av de dagarna då allt känns möjligt, så kan jag faktiskt känna mig lite ledsen. Detta liv som jag lever nu, det kan snart vara slut o det vill jag inte. Jag verkligen älskar det här! Jag vill så gärna stanna ett halv år till. Det känns inte som jag är redo att gå vidare än.... 
Suck, men vi får se vad livet väg för mig vidare på. Oj nu hö jag mini a. Dags att gå...

Extra knäcken

När man har ett lyxschema som jag har så kan det vara lite nice med extra knäck. Som jag tidigare har nämnt har jag tre familjen som jag hit en tills har hjälpt till med. Främst är det hos mini a o här trivs jag så suveränt bra. Det hur/lägenhet som de bor i - ja, jag älskar det. Jag tycker om att de är så öppet till alla rum. Det är precis så som jag skulle vilja ha mitt första riktiga boende.
Jag har ju bott i egen lägenhet hemma i Sverige, men första vals lägenheten är kanske inte det bästa o jag tror faktiskt, ärligt talat, inte att jag vill bo så nära mina föräldrar. Detta avståndet jag har nu, på några timmar med flyg, passar mig utmärkt. Ja det är inte så att jag inte tycker om mina föräldrar, eller syskon, men jag har för första gången i mitt liv, ett privat liv. Här har jag för första gången fått stå på mina egna ben. Det är lätt när man bor nära sina föräldrar att man lutar sig en aning mot dem, vilket är okej - TILL EN VISS DEL. Jag tycker faktiskt att min relation till min familj har blivit bättre o jag känner en saknad efter dem, speciellt min lilla systerdotter Elvira. Det är lite tuft att jobba med mindre barn när man vet att man missar det första barnets uppväxt i familjen. Ja, jag kommer snart vara gift o ha barn själv o då blir det andra bullar. Jag kommer sinom tid att få uppleva det underbara med barn o familj. Nu vill jag leva livet, med fest, roligt jobb o vänner!
Som sagt älskar jag att passa mini a o vara i deras hus. Det är speciellt här o denna familjen är speciel med. De har rört mig vid mitt hjärta :) 
Något jag har lärt mig här under de månader som jag har varit bosatt hos en diplomatfamilj o levt ett ganska så diplomatisk liv, har jag fått se en hel annan vinkel av livet, av samhället o vad Sverige bedrar. Vi är inte bara igenkända för oss vackra kvinnor, utan vi har även satt igång debattfrågor o vårt land är en förebild för många. 
Efter ha hört en del om TV diplomaterna kan jag säga - ALLA ÄR INTE IDOTER. Jag kan egentligen inte säga något om serien eftersom jag själv inte har sett något av det, men bara hört så delar av det. Allt själv bo här o se hur hårt dessa människor som jag träffar o möter, o känner en del. Ja, jag kan med gott samvete säga, att skattebetalarna får valuta för sina pengar. Det är mkt vi egentligen inte ser, vart våra skattepengar går till och vad vi får för dem. Vi vill bara ha mer mer mer. Klaga på att vi borde ha det bättre när vi betalar mkt skatt. Ja vi betalar men vi får även valuta för våra pengar. Tro mig, jag vet. 
Här i Amerika tror man sig inte betala mkt skatt, men i själva verket gör man det. Visst de har inte alls lika hög moms som vi har men den "vanliga" skatten som alla betalar av sin lön är nästan lika hög som den vi betalar i Sverige. Rätt otroligt hur lite de får tillbaka! Våra ledningar som är nergrävda o säkra under jorden är här upphängda i luften o väldigt sårbara, vägarna, suck. Ska man ens nämna det? Den som har varit här i Amerika, den förstår vad jag menar. Vägarna här är bedrövliga! Sjukvården, mhm, de ska ha en bra sjukvård, men den kostar därefter. Den som har bäst försäkringar o allt fallerjokset, den har lika bra sjukvård som i Sverige, men den som inte kan betala, aj, den får lida. Visste ni att sjukvården här nästan är grattis om den är akut, så om du exempelvis åker in o bli diagnoserad till akut cancer, då kan du få en operation grattis, just den dagen, men sen? Dagen efter är det ju inte akut, då måste du börja betala o har du inte en försäkring som täcker, ja, då förstår ni själva. De måste lämna sjukhuset, vare sig de mår bra eller inte. Det sjuka i det hela med. Man blir ju inte bara av med cancern efter en operation, utan måste oftast få strål- eller cellbehandling. Hur betalar de fattiga för detta? Jo de jobbar o sedan när de kan betala, går de för att få sina behandlingar för att bli frisk? Det är sinnessjukt, i alla fall i mina ögon. Sjukvård är en mänsklig rättighet enligt mig o jag hoppas att presidenten Obama kan skaka vett i Kongressmännen...
Visserligen har vi svagheter i våran sjukvård med, som kanske bör tittas igenom, men vi ska alla veta - Var stolta svenskar, för folk ser upp till Sverige o vi har det otroligt bra! Man kan inte komma till ett annat land o få allt på ett silverfat. Många flyttar till Amerika för att uppfylla sina drömmer, finna kärleken o rikedom. Precis som hemma i Sverige, det växer inte på träd o du måste slita dig upp i samhället. 
Men ingenting är omöjligt då du har dina drömmar klara o tror på dig själv! Allt som behövs är mål o självkänsla, vilket vi alla bär med oss. Vi ska bara lära oss att använda den ;)



Tyvärr

Blev det ingen yoga idag, men det gör inget, för lika glad är jag för det men gladast är nog räven ;) Ja, det vet jag inte riktigt om räven, men för mig spelar det ingen roll. Jag ska ju ändå träffa Sam ikväll, sex halv sju. Se när jag är klar här.

Jag kom nog iväg lite senare än vad jag hade tänkt mig, det tar ändå 30 40 min att komma ner till ambassade, men jag fixade telefonen idag så nu kan jag ringa o messa alla (utom internationellt) o alla kan ringa mig (internationellt) grattis vilket är suvärent! Man är ju bundis med killarna på AT&T ;) Inte nog med det så fick jag även tio dollar extra (egentligen bara på söndagar men man är ju den man är!)

Nu blir det snabbt ner till duschen o fixa i ordningen sig. Blir att ge sig iväg till Georgetown om en liten stund för att möta upp J o mini a. Det kommer blir trevlans det här.


Gud så glad man är! Hoppas ni har en lika underbar fredag som jag ♥


Skynda!

Idag på mrgonen blev det lite kaos, eftersom K hade ena bilen pa ambassaden o cyklen hade punktering. Ja som det kan gå. Jag o barnen gick i alla fall upp till skolan o det var så superskönt. Det är ganska kallt ute nu o lite regnigt. Kan det blir bättre (jo, 35 grader o sol o strand =))?

Nu hade jag tänkt att jag skulle bege mig ner till ambassaden för att hämta en av bilarna, för jag är riktigt sugen pä yoga klassen som börjar kl tio!

Hej svejs!

Barn o blod!

Jag kan säga er, det är ingen bra kombination! Härom kvällen, när jag satt barnvakt för mina barn inträffa en olycka. A sparkade N, och han fick en liten skråma och blod syntes - Åh nej, tänkte jag! Det vore en annan sak om A började blöda, det skulle inte varit en stor sak, men det var N och det blev en stor megasak. Tårar, skrik och vrål! Wow, blev jag så förvånad, men jag är den jag är och tycker verkligen inte att dessa barn är bebisar så jag sa nej till ett bandage. Jag är inte säker på om jag gjorde rätt, om jag ska vara ärlig. Men jag vet, att jag aldrig skulle kunna göra en sådan scen framför mina föräldrar. Även om jag är bara 14 år äldre än N, har vi så annorlunda barndom. Även om jag är lite avundsjuk på dem, jag är riktigt stolt över mina föräldrar och jag beundrar dessa föräldrar till N och A. Jag känner mig lite delad, men i alla fall, tillbaka till blodet scenen.

Jag vet säkert, det är inte avsedd för pojkar eller män att blöda. Det är inte ett bra tecken. Flickor och kvinnor, kan hantera på något sätt, mest för att vi har vår "perioder". Så jag säkert vet, nästa gång ett sår blöder, även det minsta, kommer jag att sätta på ett plåster!

Grattis mamma!

Idag är din dag, mamma!

Jag kan tyvärr inte fira din dag med dig, men jag tänker på dig här, i Amerika! Jag hoppas att du har en underbar dag, för det du är så värd! Du vet att jag skickade två kort, så att du kan ha en på kontoret och en hemma, så att du verkligen vet att jag tänker på dig och att jag är stolt över dig och allt du gjort!

I LOVE YOU MOM




Grattis på födelsedagen


Trött

Jag får nästan lite dåligt samvete över detta! Jag är fortfarande i sängen! Ja, och tiden är ....... 13:15! Gah, detta är inte bra, tro mig. Jag vet inte varför är det så här. Hela denna vecka (utom tisdag) har jag tagit naps på morgonen, men aldrig som i dag. Tja, vaknade jag upp vid 12:10 men vanligtvis går jag upp direkt men inte idag! Kanske är jag sjuk igen? Eller förhoppningsvis är det bara träning som tar kål på mig. Oväntat nog har jag inte så ont idag, vilket är underbart, men jag antar att efter mina träningspass med Sam imorgon kommer jag ska inte säga ett pip om träning under hela helgen, haha!

Jag ska gå upp och göra mig något att äta och DRICKA ; jag är så törstig och ringa mamma ett slag. Det är hennes födelsedag idag! :)

Zumba...

... är den bästa träningspasset jag någonsin haft! I love it! Varför har inte jag varit på dem tidigare? Ett halvår?!?! Gah, dumma mig!

Tja, om du inte har provat på det, och du har zumba nära dig, prova det! It's a girls dream! Tja, åtminstone för mig och jag har en underbar tränare! Jag vet inte hennes namn men hon är superbra och full med energi! Haha!

Dansen? Tja, du skakar din rumpa som aldrig förr. Och inget dumt menat, men mörka människor, de vet hur skakar sina rumpor! På riktigt ...! Jag gjorde mitt bästa och jag kommer ha sån träningsvärk imorgon, det kan jag berätta med säkert redan ikväll!

Grejen med det hela i kväll, var att Sam (gah!) var bara tvungen att ta en titt. Inte det bästa att göra när CL gör sin sak. Jag blev lite arg och jag är kommer att kick his ass på fredag, när vi har vårt möte igen. Bokstavligt talat - vi har kickboxning;)

Då var det dags för duschen, jag luktar inte gott, men jag mår superduperbra!


BTW - Den andra tränaren var inte där så jag kunde inte säga något, men jag pratade med Alex:] Det gjorde hela min kväll! Haha jag gillar killarna på mitt gym! Jag går till gymmet glad, jag lämnar med ett leende - Jag är glad hela tiden (nästan i alla fall!)!

Stress stress stress!

Ja, hela dagen är det stress stress stress. Eller nej nu ljuger jag faktiskt. Jag var så grinig idag på morgonen o det kliade över hela kroppen, så jag fick ta mina allergitabletter o lägga mig igen. Sov till halv tolv, så två timmar extra! Inte helt fel med att sova heller!

Det blev lunch med Monica i Bethesda, alltid lika trevligt måste jag erkänna! Vi åt på något thailänsk restaurang, men det får tränas bort ikväll då jag ska gå på min första Zomba lektion! Jättenervös men positiv nervösitet såklart!

Det blir snabbt en snabb klädsombytning, sedan göra i ordning i köket, springa upp till skolan o låta barnen leka till fem, sedan bär det av till Ulrika. Vi är bjudna på middag där ikväll. Mums!

Ha det så bra!


Stort grattis till min syster med! Ha en underbar dag Alexandra (mer kommer senare, som ni vet..... haha)

Var finns kraften?

Jag trodde verkligen att i kväll, i kväll är det kvallen som jag har tillfällenhet att bara skriva, skriva om allt. Tja, där misstog jag mig. Det är inte bra att BBS for mina barn! Jag bara somnar med dem och så blir jag så trött och nu har jag riktigt ont och bara vill lägga mig under täcket, och sova sova sova!

Så det här är allt för ikväll, kanske jag har lite tid i morgon att skriva några saker som måste hänt, såsom blod o barn, picknicken, lägga upp några bilder, och några tankar som jag tänker på. Tja, kan se vad som händer imorgon. Jag känner mig redan lite upptagen ...!

Godnatt America, god morgon (snart) Sverige!

Jag är i stor smärta!

Eller inte.  Jag har ont. Det är ju säkert. Varje liten muskel i mig gör ont. Jag har helt glömt hur det kändes efter ett träningspass med Sam. Hmm, jag kräktes i alla fall inte upp efteråt denna gången, vilket är riktigt bra ;)

Eftersom min plan är att träna varje dag, känns det nu som liten utmaning, men jag vet att jag kan göra det. SURE I CAN! Positivt tänkande, som Vanessa alltid säger;) Och jag ska hålla igång nu, tills den dag jag dör! Eller åtminstone tills jag lämnar staterna.

Jag hann till yoga till dag, och aldrig - ALDRIG någonsin (!) underskattar kraften i yoga! Jag tror att många killar (speciellt) skrattar åt det, men det är inte en underskattning i att alla mina muskler i kroppen gör ont! Jag hade den mest coolaste läraren också. Han var klädd helt i vitt (och jag kom i svarta kläder, hehe!). Han hade ett rolig vitt skägg och nagon slags turban. Han såg så helig ut för mig ...! Jag gillar det - mycket.

Tja, allt är inte perfekt på gymmet, om jag kan erkänna det. Det är ett konstig spänning mellan mig o en tränare. Hmm, vad ska jag saga? Vanessa tycker det är upp till mig att åtminstone säga hej, så om jag träffar tränare o morgon på kvällen ska jag helt klart säga något!


Jag har modet att göra det! Jag är ingen mes ;)


God morgon, god morgon

Jag mår ganska bra idag, glad och lyser som en sol! Well, this is me :) Men jag känner lite smärta i min fot men det får gå ändå. Idag startar yogan ganska tidigt, 9:15, så det blir bara att lämna barnen i skolan och sedan köra direkt till gymmet. Jag hoppas att jag kan klara det:)




Haha, oops som det kan bli ibland när man bara översätter direkt från engelskan. Jag skriver faktiskt först på engelska nu o sedan översätter jag det till svenska. Inte helt fel då man saknar de sista tre bokstäverna i alfabetet ;) I just love the translator!


Back to track

Åh, gymmet är så mitt andra hem i detta land! I love it. Jag tycker om folket där, jag tycker om andan, jag bara älskar allt där!

Jag var lite osäker om det idag. Tja, jag måste säga att under min 11 veckors sommarlov, gick jag dit tre gånger - tre gånger! Det är bara så otroligt dum! Och sedan jag blev sjuk och stukade min vrist, wow, kan det bli bättre? Nej ...!

Men nu är jag tillbaka i business och Sam, min PT (personlig tränare), var lite mjuk mot mig ikväll, hehe! Det är bra att vi tar det lugnt, speciellt med min fot, men när det känns bättre, då kommer det klart bli svårare, wie!

Min veckas schema ser lite ut så här:
* Måndag - PF en halvtimme + en halv timme cardio
* Tisdag - Yoga + cardio
* Onsdag - Zomba + cardio (JAG SER Så FRAMEMOT DETTA!)
* Torsdag -? vet inte ännu, en promenad eller göra cardio på gymmet, kanske spinning klass!
* Fredag - PT (Kickboxning - me like) + en halvtimme Cardio.

Jag tror att mina träningsveckor kommer se ut så här till det mesata. Sounds awesome to me :) Nu är det bara rutin med mat som måste ändras;)

13 veckor kvar!


Oh by the way, när jag var tillbaka i Sverige köpte jag en födelsedagspresent till Sam och jag frågade om jag var tillåten attge honom något och naturligtvis blev svaret - ja, ge det till mig;) Sam Sam, vad kan jag säga? Han läsa inte ens kortet först ...! Tja är killar!

Jag gav honom en öl glas från en känd konstnär i Sverige - Lasse Åberg. Jag tror han gillade det:)

Min relation med Sam, haha, ja, hur kan jag säga? Den är lite speciell/konstigt :P


Time again!

Nu ar det dags for gymmet igen! Yes, feels sooooo good ^^


En fika vid vattnet

Efter den fruktansvärda engelska kursen, tog jag en kopp av mina favorit kaffe, Sojalatte med karamellsirap. Tja, tror jag säkert att Ulrika skulle säga - Det är inte kaffe! ^^ Haha. Nej det kanske inte är men det är verkligen gott. Jag är ganska glad att jag tog fel kopp gång på Starbucks for några veckor sedan. Annars skulle jag vet inte om den här!

Jag träffade Julia i Georgetown och vi gick till Starbucks och köpte oss något att äta och dricka. Panini smörgås, yoghurt med honung och cereals och naturligtvis mina Soyalatte med karamellsirap ;)

Vi gick ner till vattnet och satte vattenkanten. Det är bara den mest underbaraste platsen i DC. Man kan egentligen inte tro att man är mitt i en storstad. Du hör inte trafiken, du ser inte så mycket folk och ja, jag bara älskar andan där!

Vattnet är så vacker, och utsikten över till Arlington, och även Kennedy Center och så vidare. Ja, det borde ses av alla. Jag tog några bilder, kanske jag kan lägga upp några imorgon :)

Julia, är en ny domatric employee från Österrike, hon är verkligen megatrevlig. Jag gillar henne också. Tja, jag måste erkänna att jag gillar alla mina jejkompisar här! Jag lever verkligen den bästa tiden i mitt liv nu! Att vara Domatric Employee (Nanny, BBS, au pair) är en stor möjlighet att träffa vänner över hela världen och även få lära kanna nya vänner. Jag har fortfarande kontakt med mina vänner från Schweiz, trots att det inte var den bästa tiden där.

Det är inte alltid de bästa vänner är från din hemstad som man kan tro kommer vara i ditt liv för alltid. Man tror sig känna den riktiga vänner där du har levt ditt tryggt barndomsliv, men när du sprider ut dina vingar och testar det okända, möts man av så många nya underbara människor! TESTA!
Jag säger inte att jag inte tycker om mina vänner hemma i Sverige, jag verkligen älskar dem, men det visar sig inte vara så många kvar efter Schweiz. It's true - Riktiga vänner stannar för evigt och kompisar kommer och går ...!


Engelska kursen!

Gah, den engelska klasser? Vad kan jag säga! DET VAR KATASTROF - bokstavligen ....! Även om jag verkligen ville bara lämna lektionen, hade jag egentligen inte rätten att göra det mot lärarna! Jag vet med säkerhet att jag inte gå dit igen.

Min värd mamma rekommendera att kanske ta privatlektioner med Niina eller bara ta gå de 8 veckor från den 24 oktober. Det är verkligen trevligt att lära sig mer engelska. Tja, jag skriver på engelska nu i min engelska blogg (http://carrolinnes.blogg.se) och jag har verkligen förbättrat min engelska sedan jag kom hit, vilket jag älskar!

Jag är stolt och glad att jag är svenska, men jag bara älskar att prata engelska mer än svenska, jag vet inte riktigt varför ...


Tired

Tjaaa, jag är verkligen trött, och jag vill inte något annat än att gå och sova! Men jag kan inte eftersom jag fortfarande sitter barnvakt! Det är mycket vanligt att jag somnar med barnen när jag lägger dem. Så gjorde jag ikväll med. Jag vaknade vid 23,20 och gick och satte mig framför TV. För en gångs skull finns det ingenting att se på trots alla de hundratals kanaler som vi har!

Det gör mig galen...!

ABC Check

Ja, ar det något som jag tycker om sa ar det ABC Check på min dator. Bara på ett klick man kan rätta till sina stavfel men det som ar bäst med den for mig ar att den kan infoga dom där tre bokstäverna som jag inte har. Det blir inte lika svart att läsa då ;)


Helgens planer

Nu när man har helgledigt o allt sa måste man nästan ta vara på sina sista helgen (kanske) i staterna o inte bara ligga o slappa, fast det ar sa himla skönt!

Denna helgen blir det inget speciellt sa. Klockan två sa börjar min engelska kurs som jag ska dit med Niina, sedan blir det till något Café o träffa Julia en liten stund. Då min forskylning ar borta o hostan ar sa liten sa skulle det vara sa trevligt o gå ut igen, men nej nej! Nu far man ta det lite lugn. Som många vet sa ar ju min fot inte den finaste i världen (om den någonsin var de, haha) Sa blir det en lugn kväll Då jag inte kan göra något speciellt roligt som en utgång, sa blir det en filmkvall for mig, men lite smått o gott! Självklart later jag då andra gå ut sa mina houstparents ska ut o aven mini a's föräldrar sa det blir barnvakt på kakan med :)

I morgon blir det picnic med flixen o jag längtar sa! Tror verkligen det kommer bli mega roligt.

Oj nu har ju tiden sprungit ifrån mig - IGEN! Hoppa in i duschen, upp o äta något snabbt sedan far jag bege mig till LADO for engelska kursen.


Helgen!

Finns det nagot battre an helger? Tror knappast det trots att onsdagar o fredagar ar underbara!

Manga tror att jag ligger o sover hela fm men sanningen ar den att jag bara sitter i sangen med datorn i knat o nagra ljus tanka. Jag hor min "familj" pa overvaningen men jag later deras ljud slupra igenom allt annat ljud o bara njuter. Ja nu ar det helg igen.

Jag har dock en dalig ovana att inte borja gora i ordning mig o ga upp foren efter tolv, ja till o med tva, men sa far det vara pa helgerna, for helgerna ar min tid. Det ar sa skont att inte ha nagra krav pa en helg. Ni ska bara veta hur mkt jag avskyr att behova ga upp o gora nagot tidigt pa en helg, gah!

I just love the weekends!

Niina, lovely Niina!

Niina kom över tidigare ikväll Det var tänkt att vi kanske skulle bege oss till Georgetown, men vi fastnade här hemma, framfor datorerna!

Niina ska till NYC med sina systrar så vi försöker (eller ja, jag hjälpte bara till lite i början) hitta motel, hotel, hostels som de kan stanna i o det känns näst intill omöjligt Suck!

Men det är skönt att Niina kom över! Det ar alltid trevligt att umgås med henne. Hon är speciell o jag tycker verkligen om henne mycket! A really true friend <3


Niina, jag bara älskar hennes hår!


Sista avsnittet av True Blood...

å



Ja nu har man sett alla säsongerna av True Blood o det suger verkligen. Jag hoppas att tredje säsongen kommer snart!!! Personligen tycker jag nog att andra säsongen var något bättre! Har suttit i fnissat åt flertal avsnitt måste jag erkänna o det roligaste är nog när de pratar svenska. Ja det är bara Alexander o hans (hmm, vad ska man kalla henne??) kollega (?) pratar svenska o just det ja, en till - Alexanders skapare med. So cute, but soooo short ;)

Så idag har jag sett sista avsnittet av True Blood o redan letat på internet efter en tredje säsong, men den finns väl inte. (?) Jag hoppas verkligen att de kommer en snart, för jag vill veta vad som händer efter restaurangen :O


Det är en väldigt speciell serie, men jag kan inte påstå att den är som någon annan serie som jag har sett... Den liknar Twilight, men Twilight är ju helt o hållet en saga för sig själv...


uppdatering schack

Jag maste erkanna att jag forlorade forsta gangen, men sedan fick jag revansch tva ggr, sa jag vann! Jag sa ju det!!!

Nu ar det dags att aka hem med barnen, gora nagot kul o sedan borjar helgen, yes!!!

Fredag

Forutom onsdagar sa alskar man helt klart fredagar :)

Idag fick jag till o med lite sovmorgon, borjade inte foren klockan 9! Jag dromde en massa konstigheter nu pa morgonkvisten. Helt mysko faktiskt!

Efter att jag har uppfattat att det kanske borde vara ratt bra att lamna huset o lata M jobba lite sa tog jag barnen o akte till Ulrika o lilla a. Det blir lunch o hela fadderullan. Det ar lite lite lattare att f;rdriva tiden nar barnen kan hitta pa egna saker o har finns det saker som de i vanliga fall inte har hemma. Haha, har kan de verkligen bli barn barn ;)

Efter ha sett hur de kan vara med lilla a sa tror jag faktiskt de skulle kunna fa en lilla syster/lille bror. Kanske nagot man ska namna for K o M, tihi.

Nu blir det att spela schack mot Ulrika! I'm so gonna win ^^ Tell ya'll later

Godmorgon

Det är en trött morgon men den är väl god! Jag är ganska trött! Man kanske borde gå ner o lägga sig en liten stund för att sedan bege sig till mini a o passa honom till två halv tre :) Det är alltid lika trevligt!

Idag händer det inget speciellt. Sitter troligtvis bara barnvakt ikväll här hemma.

Lätt att göra med barnen - makaroner o köttbullar ^^


Duktig

Nu har jag varit duktig o oversatt min svenska blogg till engelska :) Kanner mig sa nojd!

Nu ar det dags att sova tror jag!

Godnatt Amerika, godmorgon Sverige :)

Glad!

Det kan man lugnt saga. Hela min dag har varit underbar :)

Ny dator, som sagt har gjort mkt av min dag, traffat Niina pa Starbucks men bast var nog faktiskt att jag pratade med Sam! Sam, min personliga tranare. Jag berattade min situation o jag lat nog lite despterat over att fa borja trana, men som sagt, jag bor nog ta det lite lugnt med min fot! Men vi bestamde i alla fall en traningstid pa mandag kl halv atta pa kvallen :) Ska se pa min fot, hur jag ska lagga upp min traningsschema samt kost ;) Usch, som jag ser ut, haha!

Knappt fyra manader kvar har (fast jag tror faktiskt jag far stanna till sommaren ^^) o det ar nu det sak pumpas o pengar flyga. Det ar nu jag kan fa en kickstart o maste jag hem till Sverige sa ska jag verkligen fortsatta dar. Jag vet mitt mal o dit ska jag komma. Nu har jag aven nagot att kampa mot ocksa, min systers brollop! Sa glad att hon har forlovat sig. Jag hoppas att de kan bestamma datum o allt. Jag tror Veronica ar lite religios o gifter sig inom ett ar efter forlovning, sa ett ar att bli den nast vackraste pa hennes brollop ;)


Vad ar det basta som finns?
Att le - STORT


Blåmärke

Det kan man saga att min fot har ^^ haha, min fot ar sa ful att det bara gar att skratta at det egentligen! Den har nog alla farger kan man saga, bla till gron till lila till svart (som Niina sa o jag blev helt paff!). Jag kanner inte langre sa mkt smarta i foten, men den ar om, men vad kan man forvanta sig med blamarken over hela foten. Det konstigaste med det hela ar att jag har blamarke pa bada sidorna, hmm?!


Den sidan som "ska" vara lite fargglad!
(Kan ni se ansiktet pa benet?)


Men denna sidan kan jag inte forst :S

Min vansterfot ar svullnare..!

 



Ska man sova med bandage med eller ska man lata foten vila pa natten??


So happy!

Nu har jag fatt min nya dator o jag alskar den ^^ Den ar dock amerikansk sa det saknas lite bokstaver som kanske marks. Jag kunde fa det instrallerat for $50 o kande att de inte var riktigt lampligt! Den ar liten o bekvam :) love it!!!


Det blev en vit Toshiba


Min nya kärlek <3
 


Foten lilla

Ja det går allt bättre med min stukning, fast det gör fortfarande lite ont o den är alldeles blå/grön. Inte en så vacker synd. Jag tcker att det verkligen går bättre nu när jag har bandage. Jag tar av mig det ibland så foten blir lite friare, kanske kan få ta lite bilder i morgon :)

Jag får njuta av att jag ska köpa en dator i morgon o det blir en vit i alla fall, wie!

Snart är det nanedags!


True Blood

Den "nya" serien som alla pratar om, ja mer eller mindre. Det är en väldigt speciell serie om jag får säga så. Den är ja, speciell. Den är inte som andra serier men hysfad bra. Eftersom jag har vant mig vid att det inte finns något subtiles här till filmerna är jag van att bara lyssna men plötsligt blir det subtiles i serien o jag blev helt paff. Vad är det för språk de pratar? Jo svenska! What..! Hur jäkla nice är inte det? Här handlar serien om vampyrer som försöker komma in i samhället o man tror att de ska prata något påhittat språk eller riktigt gammalt språk som man inte förstå men nej. De pratar svenska. Haha, då är man en stolt svensk :)

Något med serien som kanske stör mig något - den är väldigt sexfixerad! Är den en svensk producent kanske? Haha.....


Ser du på serien? Vad tycker du om den?


Smärta

Jag kan inte förstå att smärtan inte kan försvinna :/ Suck, det gär verkligen ont o man kan inte ta på foten. Tur att det i alla fall går att gå på den men försöker at undvika det så mkt som möjligt...

Jaja, nu ska jag snart hämta barnen så det är dags att byta ut myskläderna till lite finare kläder ;)


Foten

Ja, jag lyckade då somna i går men vaknat till flera gånger då jag har stött i foten. Jag älskar att ligg apå magen när jag sover, men det kunde jag knappast göra då foten ska ligga högt upp!


Så här såg det ut igår när jag precis hade stuckat foten


Ja, vi hade inget bandage så massa isbitar i en plastpåse o en schafs hårt omvirad. Det fick duga för natten.


M köpte bandage o nu är foten omlindad o ligger högt!


Idag blir det att ligga i sängen med foten högt, läsa en bok o se på film. Det blir nog flera avsnitt av True Blood :)


JÄVLA SKIT!

Ja nu får man faktiskt använda de fula orden! Det är fan mej helt otroligt egentligen!!! När jag äntligen känner att jag är frisk, hostan är minimal o snuvan är så gott som borta jo vad gör man inte för dumt då?????

Jo man får på foten när den sover - HELT, o stukar den rejält ;/ FAN! Knölen man har, vad den nu fan mej heter (mellan foten o benet) är tre gånger så stor! Tur var min bbs night slut o K o M hade kommit hem o när jag nästan välte ner hela övervåningen kom K upp o hjälpte mej. Shiit, jag var nära på att svimma o att spy!!! Usch, vilken hemsk upplevelse!!!

Jag får ligga med is runt knölen hårt bunden runt med en schal o ligga i högt läge! Ja, få se hur detta ska gå nu! SUCK!! Jag som trodde jag kunde få träna imon ;(


suck...

Jag har så ont i magen!!!! BLÄÄÄ, knarkar värktabletter.....


BBS

Ikväll har jag suttit barnvakt hemma hos mig o det gick jättebra det med. Det är bannemej lyx att sitta barnvakt på kvällarna. Varför gjorde man aldrig det när man var mindre? Superduper kul med.

Jag kommer ihåg när jag praktiserade på dagis i nian o hur nervös jag var för att läsa böcker o hur usel jag var när jag jobbade på dagis. Ja, man blir ju bättre o bättre hela tiden o man har fått in något bra flyt med. Idag var det Nils Karlsson Pyssling o något med Underpants som jag fick läsa, så en på svenska o en på engelska. Jag vill så att mina barn ska lära sig engelska såsom min A o N lär sig nu. Barn snappar ju verkligen upp det direkt.

Nu blir det att tvätta av ansiktet, borsta tänderna, ta sina droger ;) sedan är det att sova på kudden!

Godnatt Amerika, Godmorgon Sverige

Jag blir tokig

Ja, det kan man lätt säga över denna hostan! Den tar aldrig slut. Nu ska jag åka på lunchdejt med Monica o hon ska ge mej något som ska hjälpa, bara på några dagar! Jag hoppas verkligen detta hjälper. Jag blir bara så frustrerad. Värst är det på kvällen o tabletterna ska ska visst nocka en ;)

Nu måste jag hoppa in i duschen o bege mig. Måste vara i Bethesda innan halv ett, ooops!


Teatime 22:09

Teatime

Sedan jag flyttade till Amerika har jag druckit väldigt mkt te. Det beror mkt på att M arbetar mkt hemifrån avgudar te, och när han har frågat så har man tackat ja. Det är mkt grönt te o svart te. Vi har egentligen massa massa massa andra teer men dessa är det som går. Något som jag också tycker om är English breakfast tea. Teer jag verkligen kan rekommendera nu när hösten sakta börjar krypa fram. Det känns verkligen som Sveriges sommarväder har kommit på besök här. Det har regnat de senaste dagarna men idag har det faktiskt klarnat upp lite o det blev dessutom ganska varmt, 28 grader i solen.

Eftersom det finns några fler caféer här än i lilla Reftele så blir det ofta att det blir några kaffebesök i veckan. Ett av de bästa är Starbucks, helt klart. Jag verkligen älskar dem, men jag älskar nog de mer i Schweiz än här. Där fanns det mer utrymme att sitta ner i STORA fåtöljer eller soffor. Här är det mer några bord för knappt fem personer att sitta ner o det är lite tråkigt, men deras teer komplicerar det. Även cafét ska vara gott, men jag har än så länge klarat mig undan det där äckliga kaffet. Jag drick bara mocka än så länge. Det smakar ju ens kaffe! Det smakar socker o mjölk!  Ja, det är i alla fall hur Ulrika klagar på mig när jag stolt berättar att de går framåt för mig. Jag har märkt att jag inte är jätte förtjust i varmt kaffe, men kallt går det att dricka. Sedan av misstag (då jag tog en annans drink på Starbucks!) så har jag även smakat Latte med soja mjöl o karamell sirap. Det var faktiskt ganska gott – med andra ord SÖT!

Men finns det något mysigare med en god kopp te på kvällskvisten uppkurad i sängen/soffan/fåtöljen med tända ljus runt dig, bra musik o en spännande bok? Jag tror inte det. Hösten brukar vara deprimerande, men det är så mkt ljus i husen att de väger upp det mörka utomhus. Och löven är så vackra med alla dess färger. Ja, denna hösten välkomnar jag varmt med IKEA ljus o IKEA kuddar o IKEA filtar ;)


Kvällen 21:38

Just nu sitter jag hemma hos lilla a. Det är alltid lite slappt att sitta barnvakt, speciellt för andra barn, jag vet faktiskt inte varför. Här, i detta hus/lägenhet trivs jag så suveränt bra så det gör saken bara bättre. Det är rysligt lätt att lägga lilla a. Vi lekte en massa, läser några böcker sedan blir det välling o ta på sig pyjamas o blöjbyte. Till sist så kryper han upp i min famn i hand lilla bokhörna i sitt rum o han får dricka upp sin välling medan jag läser en godnattsaga.( Oj jag glömde ju säga, det är väldigt viktigt att hans två speciella gosedjur får vara med också..!) Sedan är det bara att lägga honom i sängen, säga god natt o släcka. Man kan få sitta utanför i trappan någon minut o svara honom när han mumlar något. Som sagt, det fick jättebra så jag fick bara en mummelfråga.

Nu sitter jag nere med lite musik på min dator o skriver lite blogg. Jag har gjort några visdomsord bilder så nu ligger jag lite före. Man vet aldrig om det kommer upp något så att man inte hinner göra dem, men jag har lovat mig själv att jag ska skriva dem. På så sätt läser jag dem med o får en liten tankeställning i huvudet!


Älskar ondagar - 21:06

Jag verkligen älskar onsdagar. Halva jobbveckan har gått o snart är det lördag. För främst älskar jag helgen, då man är ledig o kan soooova så länge man bara kan!  Det är en sak till som jag älskar med onsdagar, de går så jäkla fort. Det är så mkt lättare när dagen redan är planerad.

Som vanligt så jobbar jag på morgonen o idag jobbade jag lite extra så att jag var klar med maten, sedan var jag lite ledig sedan var det iväg o passa lilla a. Jag frågade Stora A idag hur gammal han är och han är 20 månader. Inte en fel ålder om man säger så. Direkt efter så blev det skolan för att hämta mina barn o hem för att ta en fika.

Halv fem ska vi tre, jag, N o min A, befinna oss i Bethesda på musikskolan (jag är lagom avis faktiskt för de har fantastiska lärare!), vilket betyder lugn tid för mig själv i en halvtimma plus en kvart. M är oftast hemma runt fem så han fick fixa det sista till middagen, vilket vill säga koka pastan.

Av någon konstig anledning så blir barnen tokiga praktiskt taget efter musikskolan, deras musikaliska sida kommer fram mer än vanligt kanske?!

Förresten, maten blev supergod ;)

 


Visdomsord - Nr6



Alla gör vi fel ibland. Det är bara att bita ihop o göra bättre nästa gång...!


Vanliga fall

... brukar jag ligga i sängen tills nu, helt utvilad o små mysig, men det går ju inte när man jobbar på dagarna! Själv tycker jag att jobb som börjar så att klockan måste ringa innan sju borde vara för bjudet! Och innan sex? Noway! Jag är som sagt ingen morgon människa o jag älskar verkligen att ligga i sängen o dra mig in i det sista.

Idag var det en lugn morgon faktiskt. Båda barnen hade hot lunch så det var rena lyxen. Bara fixa lite snack o vatten! Så borde man ha varje dag. Tur att det är så i morgon med! Jag ska verkligen njuta!

Eftersom jag snart ska till stora A o passa lilla a så passade jag på att göra i ordning maten med. Jag ska även sitta barnvakt där med ikväll o måste bege mig vid tio i sju så det är bra om man har lite mat i magen. Vi brukar äta middag vid sex halv sju, beroende när K kommer hem. Och onsdagar är generalt lite stressiga då barnen har musikskola vid halv fem i Bethesda o vi brukar inte vara hemma innan kvart i sex, så tog tillfälle nu o handlade lite mat (gjorde bort mig igen - haha fruktansvärt!!) o gjorde Kyckling i tomatsås. Det blir bara att koka pastan när vi kommer hem o värma på kyckligen lite.

Dagens maträtt: Kyckling i tomatsås serverad med pasta o sallad. Mums!


My English blog

Yesterday when Vilma was over to do my hair, we talked a little bit about my blog and she said that I could write in English as well, cus' many of my friends are english speaker. Since I started this blog, I also started an English one, but has never really kicked it on. So why not? I find myself really good in writing in this blog and it will be a challenge to do an English too, but hey! I never say no to a challenge ;) So if you want to follow me in English, this page is for you.

http://carrolinnes.blogg.se/english/

It will be virtually the same but translated to English - as much as possible!


Visdomsord - Nr5



Det är inget fel att misslyckas med saker. Det är bara att komma upp igen o försöka igen. Om du misslyckas, misslyckas bättre. Man kan inte allt på en första gång, utan man lär sig hela tiden.

Jag är usel på att måla mina naglar, speciellt med färg, men jag blir bättre o bättre hela tiden :)


Hair...!

Efter en fruktansvärd utväxt så var jag bara tvungen att fråga Vilma om hon kunde fixa mitt hår. Även om det är underbart att gå till frisören så känner jag inte för att betala $250 för lite klippning, färgning o blåsning (ja, man betalat för blåsningen!) så gjorde färningen hemma för mindre än $15!

Jag är riktigt nöjd o Vilma, min underbara vän, hon gjorde verkligen ett superbra jobb - TUSEN TACK!

Nu är det faktiskt läggdags, ska bara lägga upp som vanligt lite visdomsord!




                           Godnatt Amerika, Godmorgon Sverige


Förändring

Nu har jag lyckas göra om min blogg igen. Jag börjar ju bli mer eller mindre expert på det! Är riktigt nöjd!

Nu ska jag springa upp o göra fika till barnen sedan blir det att hämta dem i skolan. Idag får vi fint besök av L o mini a! Det blir nog att leka med dockor, tågbana o samtidigt försöka fixa middagen - Fisk o potatis! Mums!


Är man inte duktig på att göra bort sig...!

Ja, mitt namn Caroline o jag är expert att göra bort mig!

Nu sister jag på Starbucks precis jämte skolan o njuter av att få komma bort från huset lite, men ja, som sagt jag är ju expert att göra bort mig. Jag beställde en London Fog men jag tog fel drink så jag fick en Latte - bläää! Det var ju mitt fel så jag vågar inte gå in o säga till! Borde man göra det egentligen. Det stod en dam jämte o hon hjälpte mig att ta en mughållare o det var säkert hennes latte jag tog!

Ja, jag hade tänkt att jag skulle sitta här fram till två halv tre kanske nu blir det nog bara en snabbis! Haha, jag vågar ju inte gå in dit igen på några veckor! Så typiskt mig!


Men som tröst så sitter det två killar här ute som jag har perfekt utsikt på (jag kan titta på dem utan att de se dumt ut ^^) så det blir lite som ett plåser på såret!


Nypressad apelsin o citron

Min mamma tycker att jag ska pressa en citron o en apelsin varje morgon för att få en racer fart på morgonen med goda vitaminer o överdos med antioxidanter. Ja, det är väl minst sagt vad jag behöver nu när jag har snart varit "sjuk" i en månad.

Vi har väl inte den bästa apelsinpressare som finns i detta hushål med den fungerar. Här har vi alltid juice hemma, apelsin, äpple eller applecider, men när jag hade gjort mitt glas med nypressade apelsin o citron var det verkligen som en kick. Hur bra apelsinjuice man än köper kan det aldrig bli lika god som nypressad! Detta ska verkligen vara min kur nu i höst mot alla baktierer o influensabakterier som finns.

Träning, protein o massa antioxidanter samt en massa goda vitaminer, då ska vi se om det finns några bakterier som vill bo i min kropp ;)


Vacker eller ful?

Eftersom jag var dum nog och inte stängde av datorn när jag gick in i duschen. Vill bara lyssna på min musik på datorn när jag lägger mig! Yeah bullshit!

I alla fall så hamnade jag inne på andra bloggar o där man vet att allt handlar om utseende. Våra kändisar gör allt för att visa sina bästa drag o bara för några år sedan så fick väldigt många ungdomar här i USA skönhetsoperationer av olika slag när de fyllde år eller vid andra högtider. Jag är lite klyven när det kommer till tanken kring skönhetsoperationer. Jag skulle själv vilja fixa till brösten även fixa mina ögonbryn o läppar, men är det värt det?

Massa säger att man blir beroende av tatueringar, är det samma med skönhetsoperationer? Jag har sett den mest gräsliga personen på mitt gym o hon har gjort skönhetsoperationer som bara den - ugh! Hon var nog den som fick jag att känna mig klyven till skönhetsoperationer.

Då kommer jag in på att förstora läpparna o det är en bloggerska som har gjort det, många vet nog vem, o hon tycker själv att hon är mkt vackrare nu. Jag skulle ju helt klart neka till att hon har blivit vackrare. Vare sig om man tror på gud eller inte så är vi skapade att vara här o nu. Vi alla har ett unikt utseende.

Finns det några fula människor där ute? Ärligt talat, finns det det?

Jag tror inte det, men det är inte mening att vi ska klicka med alla. Bara för att alla är vackra faller alla inte in mig i smak, men bara för att jag tycker om dem betyder inte att mina tjejkompisar inte tycker om dem.

Jag gick med någon grupp på facebook Vem har festat med vem eller något sådant var det, o det fanns flera tusen medlemar. Jag har självklart inte festat med alla, men någon av mina kompisar har festat med någon, som i sin tur har festat med min tur. Förstår ni systemet? Det samma är med människor o utseendet. Alla har vi ett unikt utseende som kommer falla någon till smak. Alla kan vi inte göra en o samma sak! Det handlar om att man ska finna sin rätta väg. Låt ingen tracka ner på dej, för du vet att du är unik. Ingen är gjord perfekt, men alla har en möjlighet att bli.

Utseendemässigt vill jag säga att alla är vackra, sedan är det att många har ett fult jag. Jag vet några o den fula insidan kan spegla sig till utsidan, vilket får mig att se en ful människa.

Alla har vi ett val att umgås med vilka människor som vi vill vara med. Bara för man är uppvuxen med några betyder det inte att det alltid kommer att vara så. När man kommer ut o ser hur många vackra personer det finns o hur vackrare man kan bli när man umgås med dessa människor. Ju gladare o lyckligare du är, tror jag, att man får ett vackrare utseende. Det är viktigt att ha en fin insida, det mår man bäst av!

Så vad vill jag säga? Alla människor är vi lika, lika vackra, men vi klickar inte med alla våra medmänniskor. Spara dig tiden o känslorna för de människorna som du faktiskt klickar med, även om det bara är några få, för du kommer märka att du blir så mkt vackrare.

Glöm aldrig att just du är unik, precis som jag ^^


Läggdags?!

Ja imorgon är det dags att jobba igen. Det är tur att det bara är fyra dagar denna veckan men jag får en känsla av att denna veckan kommer vara uppbokad som förra veckan. Jag får se vad Stora A ger mig för svar.

Idag har det varit en lugn dag. Jag hade till o med pyjamsen på mig när Ulrika kom förbi mig vid tre. Det är farligt att ha huset för sig själv må jag säga! Jag hann i alla fall skriva alla mina vykort, se om jag kan vara duktig o få iväg dem imorgon med. Det är ju klart en helt annan femma!

Städat har jag gjort idag med, mina lådor är så fina måste jag säga. Ja hela mitt rum faktiskt. Jag måste verkligen lära mig att hålla det så här rent. Jag mår ju så mkt bättre då.

Min tanke har varit att jag ska lägga o ha släckt till klockan elva på kvällarna för att jag ska kunna få lite god sömn, men jag kan säga att det går riktigt dåligt med det. Nu måste jag in i duschen (också en vana jag måste få in) o sedan krypa ner i sängen. Datorn måste helt klart vara avslängd annars fastnar jag bara på den, som vanligt.

Så godnatt Amerika - Godmorgon Sverige!

Visdomsord - Nr4



Varje dag är som en lektion. Ta vara på kunskapen o lär dig att dra nytta av den.

Min dagens kunskap:
När man städar så gäller det att man inte städar ner allt i låderna, för då hittar man inget senare när man har bråttom;)


Movie - The Final Destination

Jag blev kidnappad av Ulrika o hon tog mig till bio. Det är aldrig fel med bio förutom att de kostar som det gör ;) Vi såg The Final Destination o jag vet inte riktigt vad jag ska säga om den. Jag trodde att den skulle vara helt annorlunda än vad den var. Lite jobbigt att den var i 3D med ;) Vi hade två killar bakom oss som nog tyckte den var lika patetisk som vi gjorde. Ja, alla filmer kan ju inte vara bra!

Filmen:
Under ett race där tävlingsbilar kör får Nick O'Bannon en fruktansvärd förvarning som räddar både han o hans vänner samt några andra människor. Efter olyckan får han mer förvarningar om hur de människor som han räddade kommer att dö och det blir upp till honom och hans flickvän Lori från att hindra döden att ta de offren som skulle ha dött under racet, samt även hindra deras egna död...



Han som spelar Nick (Bobby Campo) är ju inte helt fel ;)


Kommentarer

Den senaste tiden har jag fått en del kommentarer o de är verkligen urgulliga. Det kommer in allt fler läsare, vilka är ni undrar man ibland fast det får vara en hemlighet eller hur. Man kan ju inte få veta allt i världen.

Det är trevlitg att höra att många tycker att jag har en fin o gullig blogg, tack :) Bloggen blir så mkt mer värdefull på något sätt!

Min helg är inte över än, är ju ledig som sagt. Jag var uppe lite sent så att Frida märkte det o blev helt förbryllad! Min helg har varit helt underbar o lugn. Behövde verkligen detta o få en rivstart mot friskhet som bara går framåt hela tiden :)

En ny vecka, men nya tag o utmaningar! Visst är det underbart!


Musik

Jag har tidigare nämt att det var en låt som låg mej nära till hjärtat som jag verkligen älskar för tillfället. Jag länkade den i tidigare inlägg men jag tänkte att jag kan lägga upp den nu när jag vet hur man gör - Så stolt!


Lyssna o njut!



Vad tycker ni?


Shopping - Georgetown

Det blev som sagt en till shoppingtur - ner till Georgetown. Tur så shoppade jag bara i Barns& Nobels, där de har allt roligt praktiskt taget. Jag köpte en box med Zen o 8 Minutes in the Morning for a PERFECT BODY. Jag har såna problem att komma upp på morgonen men om jag nu har ett måste på 8 minuter så kanske jag kommer upp i tid :) Jag köpte även en sak till min Frida hemma i Sverige. Få se när det är dags att skicka det ;) Nu tror jag allt hon blev nyfiken, min kära Frida!

Kan ta kort på det jag köpte o lägga ut. Denna Zen boxen jag köpte innehöll ett häfte, en skrattade buddah, en kratta, två kullor med bjällor i, tre stickor, fem små stenar o en skål att ha dem i. Det bästa var då min lilla "trädgård". En låda med sand som man kan skapa vad man vill i. Jag har krattat i den hela kvällen o skapat olika saker o lagt runt stenarna lite hur som helst. Jag har sett att någon annan har haft det o nu vill jag ha det med. Det ser hur mysigt som helst. Jag hade då inte klagat på om allt var liiiite större.


 Vad fick jag gjort idag?

Jag skrev upp lite mål innan som jag ville ha gjort så nu blir det avcheckningen o det jag inte har gjort gör jag bara imorgon, en annan är ju ledig ;)

* Skriva klart mina vykort (typ 10 st)
* Skriva klart mitt brev till Britt
* Städa mina två lådor
* Dammsuga matrummet o finrummet
* Städa barnens rum -> jag borde få diplom för hur duktig jag är för att städa dessa rum ;)
* Damma av
* Köket ;)
* 40 days and 40 nights -> Har bara kommit ikapp lite så det är lite prio ett i morgon!
* Chakra boken
* iTunes (måste fixa mina spellistor)

4.5 av 10. Ja, godkänt ger jag mig själv. Fast bättre kan jag göra. Tur att det kommer en dag i morgon med!



Visdomsord - Nr3





Alla kan vi vara den vi vill vara. Allt som behövs är att veta vem man vill vara.
Det omöjliga går faktiskt att göra till det möjliga...


Dags att dra vidare

Ulrika är sen. Haha, det kanske är bra det för det är jag med. Hon kanske åkte fyra hemifrån henne. Vilket är bra. För det betyder att jag har ytterligare tio min på mig :)

Vi ska ner till Barns&Nobels. Den mest farligaste affären för mig!!! Jag handlar alltid där. Som sagt, jag älskar böcker o allt som kommer till :)

Jag har några saker jag behöver göra idag så jag tänkte att jag skriver upp dem så att de blir lite som ett "måste" samt också en större utmaning.

* Skriva klart mina vykort (typ 10 st)
* Skriva klart mitt brev till Britt
* Städa mina två lådor
* Dammsuga matrummet o finrummet
* Städa barnens rum
* Damma av
* Köket ;)
* 40 days and 40 nights
* Chakra boken
* iTunes (måste fixa mina spellistor)

Ja det är nog allt! Dags att dra vidare nu!



Söndag - laber weekend

Det var planerat att jag o Ulrika skulle åka ner till Downtown för att kunna ta lite bilder på stan. Jag har varit alldeles för dålig på att ta bilder här o jag har fått lite panik över att jag kanske åker hem till Sverige för gott i decembet. (Det är väldigt jobbigt att tänka på det o jag tänker låta den tanken vila en månad till sedan får jag ta tag i det livet!!!) Jag vill ha lite sommarbilder innan hösten kommer för då vill jag ha höstbilder. Det är fortfarande ganska varmt här o solen den skinner. Det är så fint att sitta nere i mitt rum med öppna fönster o låta solen strålar skina in. Det blir så mkt ljusar o alla de växter jag har köpt på IKEA, ja, nu är det verkligen hemtrivsel i mitt rum - trots att jag bor i källaren ;)

Det är faktiskt inte så hemskt som det låter. Källare här är inte alls som hemma i Sverige, eller ja det kanske det är för visa, men inte som den källaren som jag växte upp med - lågt tak, fuktigt, jordgolv. Med andra ord, en utomhuskällare!

Då det är laber weekend (fast jag vet inte riktigt vad de firar) så är jag ledig i tre dagar - måndag också, så är det tomt i huset. Min familj har åkt på utflyckt. Jag tycke verkligen det är supermysigt. De åker för att få uppleva saker - bara familjen. Det är nog något jag vill göra med när jag skaffar min familj. Om det är här jag kommer bo eller om det är hemma i Sverige, så vill jag göra utflykter. Jag tror man kommer närmare på något sätt då.

Ja, då jag är själv i mitt hur är det så underbart att bara sitta i sitt rena rum, en solstrålar instrålandes, växter o lyssna på musiken jag köpte igår. Jag känner att jag har så mkt att göra, men ingen stress då.

Jag väntar nu på samtal från både Panne o Darling. Ska se om jag kan få tag i mamma med. Jag behöver skriva klart mitt brev till Britt, alla kort som jag har köpt en inte lyckats få iväg än ;) Efter tre veckor! Oops! Sedan behöver jag fortsätta med min 40 days and 40 nights samt även läsa lite i min Chakra bok. Ja det känns som hela dagen är upplanerad. Måste försöka få tag i Ulrika med o se vad hon säger. Jag behöver även städa där uppe, hehe, som sagt, min familj är hemma från Sverige o huset är upplivat igen ♥

Breakfast time? Börjar bli hungrig nu!


Godmorgon...

... Amerika, god kväll Sverige. Eller ja det är faktiskt middag här, men jag har inte klivit upp förens nu ;) Jag har sovit så grymt bra inatt. Bara älskar nytvättade lakan o min nya kudde. Första natten på länge som jag sov hela natten utan att ha vaknat upp av hosta. Dessutom älskar jag bara att ligga i sängen in i det sista, sedan sitta lite på datorn innan man smyger upp för att ta något att äta.

Denna helg är det långhelg o det är lite synd att jag inte känner mig i toppform för då hade det varit fest i Silver Spring igår där man skule träffa alla vänner som man träffar ganska sällan. Skulle fått träffa Monica med som jag inte har träffat på typ en månad :/ FAN!

Hade man varit frisk så kanske man hade varit mer aktiv o gjort en utflyckt för att se saker om kring, trots allt man är ju ledig i tre dagar!

Fast det är rätt skönt att bara ta det lugnt. Jag behöver ha detta lugn runt mig nu när jag har varit så svag i kroppen. Jag är äntligen på bättringvägar. För tre dagar sedan så hade jag en lite mindre "meltdown" men då bara klingade till hos mig o en varm känsla svepte över mig. Bara tre dagar till! Och se, tre dagar o jag är verkligen på bättringsvägar. Jag tror jag är helt frisk på torsdag, då man inte kan se några spår att man har varit sjuk - Fast då har jag varit sjuk i en månad :/ En vecka kvar, sedan börjar jag gå på gymmet igen! LÄNGTAR SÅ ATT DE ÄR SVÅRT ATT BESKRIVA DET! Kan riktigt se mig genonsvettig men med ett leende på läpparna :) ett stort sådant.

Träning ger en lycka- FAKTISKT (samt musiken man lyssnar på!)




iPod

Jag måste bara lägga upp en bild på mitt inköp från Apple också. Fick den sista saken idag!




Jag valde att köpa en röd iPod pga en del av pengarna som Apple tjänar ges till AIDS-offren i Afrika. När jag ändå skulle köpa en ny så varför inte en röd? AIDS ligger mig nära till hjärtat o är det något som jag vill så är det att hitta ett botemedel till AIDS. Forskningen går framåt men det är en lång bit kvar. Kanske några av mina dollar hjälper några människor i Afrika. Jag hoppas detta.

Jag köpte även ett fodral. Det är alltid bra att ha när man tränar samt en kontakt som man slipper koppla iPoden till datorn hela tiden.

Nu säger jag godnatt Amerika, godmorgon Sverige...!


Dagens inköp!

Man får nästan lite dåligt samvete över att shoppa som man gör när det är meningen att man ska spara pengar :/ Men i alla fall så var ju Ulrika här o plockade upp o vi åkte till posten men självklart var det stängt! WHY?!?! Ingen aning, men tanken är ju i alla fall god att man skulle sända sina vykort till alla där hemma.

Därefter så körde vi lite fel pga mig, hehe, men vi kom ut på conneticut i alla fall. Nu var problemet bara att hitta den affären jag hade sett. Vi kör o kör o vi kommer allt närmare Nebraska o jag misstänkte att vi hade missat det det, men NEJ, det hade vi inte. Det var bara det att det var stängt o det var inte en affär som jag hade tänkt mig, suck, jaja! Jag får leta vidare.

Vidare kom vi i alla fall till IKEA - HOME SWEET SWEDEN! Det var inte stängt i alla fall :) Det är något konstigt med svenska kedjor. IKEA o H&M är så mkt trevligare utomlands än hemma i Sverige? Varför är det så?

Vi åt lite lunch/middag o sedan gick vi loss på IKEA. Det var inte meningen att jag skulle handla så mkt. Bara ett örngott! Det blev till slut tre örngott, en kudde, en hjärtkudde, två mellanstoraljus, ett pkt med många ljus, två planer (se hur länge de överlever), lakrits, choklad, bröd o räkost! Min kvällsmat var supergod - bläbärssoppa o macka med räkost, mums!

Ikväll har jag fixat i mitt rum så att mina nya saker har kommit in o fått en plats. Även sett på film på Netflix -Enemy of the State och ätit choklad. En helt okej lördag för min del!



Mitt lilla inköp



Och så kudden med örngotten. Jag tror jag kommer sova gott inatt!

Godnatt!


Spindlar o mögel

Ulrika var ju i tid som vanligt men var jag det? Nope. Jag måste verkligen skärpa mig när det kommer till att hålla tider! Jag vet själv hur frustrerad jag blir om någon är sen o jag vet hur oförskämt det är. Ja det är något jag ska lära mig här med! Tidshållning..!

I alla fall så hann jag i alla fall städa o det var ganska dammigt när man hade använt sig av en blöt trasa. Usch då. Så nu hoppas jag denna snuvan kan försvinna eftersom dunkudden o dammet är borta.

När jag har berättat om mina syntomer till många så frågar de om jag inte är allergisk mot mögel o att de finns mögel i källaren där jag bor, men det tror jag då inte. Beroende på att jag praktiskt taget bor med spindlar här nere, men hur är det egentligen? Trivs spindlar med mögel eller trivs spindlar inte med mögel???

Googlade o kom in på 118 100 o fick detta svar (men vet inte hur jag ska tolka det - Vet ni?):
Gillar spindlar mögel?

Spindlar tycker inte om mögel, men besväras inte av det så mycket då deras bon hålls mycket rena så de brukar inte drabbas av det. De tycker mycket bättre om flugor och skalbaggar och större spindlar tycker också om ödlor, små fåglar och däggdjur.

Jag tycker det låter riktigt äckligt att större spindlar kan äta ödlor, små fåglar o däggdjur! Usch, jag tycker verkligen inte om spindlar!!!


Visdomsord - Nr2

 

 

Många ser mig som en drömmare o alltid varit. En fantasi som bara den o som verkligen kan springa iväg. Men nu vet jag att det är okej att drömma, utan drömmar - ingen jag.




Lyckades

Nu har jag äntligen fått in en video på bloggen. Haha det är faktiskt storslaget...!

Musik har en väldigt viktig del i mitt liv o ger mig styrka, ger mig tröst, ger mig galenskap. Ja allt som en ung kvinna som jag behöver till livet!

Jag köpte precis denna låten (i förra inlägget) o den var ju inte helt dum. Det är nog en låt jag kommer ha med mig till gymmet, helt klart! Jag köpte faktiskt 50 låtar idag. Faktiskt stolt över att jag lyckade med det.


Snart kommer Ulrika o jag behöver städa lite innan hon kommer, vill inte leva i detta kaos längre - kanske detta som gör mig sjuk??


testing


Min mormor...

... ja, är min mormor!

Tidigare skrev jag att hon ringde o väckte mig men jag svarade inte - så olydig som jag är. Det ringde till hem telefonen strax därpå o jag bara tänkte - NEJ MORMOR! Men eftersom M eller K inte ropade på mig så trodde jag inte att de var mim mormor i alla fall, men så fel jag hade. Ja, nu har ju då mormor både pratat med M o K o det är la inte så farligt. Haha, se vad de säger den.

Min mormor har blivit allt mer snurrigare o pratar som bara den. Jag hinner knappt avsluta min mening innan hon börjar prata om något annat. Något som jag höll på att berätta då jag hade nämnt att jag var sjuk o att jag hade varit på sjukhus, ja sedan kom jag inte längre. Mormor pratar o pratar o pratar o nämner saker minst fem gånger. Hon vill att jag ska komma hem o flytta hem till henne i Borås. Hmm har jag självmordstankar? Nja, inte riktigt men jag måste erkänna att Borås ligger i mina tankar, men att bo med mormor? Nej! Det går inte alls!

Man märker i alla fall på de äldre hur tacksamma de blir för kort. Att några rader kan ge så mkt glädje, det kunde man knappast tro men det gör det.

Så nu utmanar jag er läsare o mig själv helt klart - Skriv några rader till era gamla eller någon gammal som är er kär, eller någon som är sjuk eller bara till någon som ligger er nära. Små ord kan göra underverk. Det blev jag påmind efter min pers!


YES!

Jag är överlycklig - nog den mest lyckligaste människan i världen just nu. Haha eller ja, nästa! Jag vaknade fem sekunder innan telefonen ringde. Lilla mormor som ville prata, men eftersom hon ringde till min mobil o jag befinner mig i källaren så svarade jag inte. Jag bara suckade o tänkte: Mormor jag ringer tillbaka om en stund! o bara fem sek ytterligare så hör jag barnen i en högre ton. Mitt i allt detta så börjar jag hosta o min hosta hörs så lagom panik att få lugna ner den. Ja, varför är jag då den mest mlyckligaste människan på jorden nu efter en "hemsk" morgon då man har blivit väckt på sin lediga dag?

JO, jag har inte ont i halsen längre!!! Woho, äntligen är jag på bättringvägar efter tre veckor :) Ända sedan jag sluta med antibiotikan så har jag haft ont i halsen o öronen, men det är bara en liten stund på morgonen. Nu har jag bara hostan (o det hjälper med hosttabletterna - jupp här är det inte hostmedicin som gäller utan hosttabletter!) o min täta näsa men jag är ganska säker på att jag är mot rätt håll nu. Jag tror faktiskt att jag kommer känna mig till o med mycket bättre i morgon o nästa vecka kommer jag vara helt i toppform - YES!


Efterlängtad

Ja det är då min iPod jag syftar på! Beställde den i söndags o väntat hela veckan på att den skulle komma o nu har den äntligen kommit :) Så överlycklig. Änltigen kan jag ta mina underbara promenader med musik i ören. Nu ska jag bara bli frisk med...!


Workday

Hela veckan jag har fått arbeta extra med en liten tjej på fyra o ett halv år (noga med halvåret där ska ni veta) o det har faktiskt varit en ganska lugn dag trots omstädigheterna. Mellan A (som jag kallar henne) hade fått magsjukan! Usch, det är jobbigt att se barn må dåligt!

Jag fick läsa böcker för henne o sedan klia henne i håret o på ryggen. Sedan när hon somnade kunde jag dricka mitt te o äta lite. Hon vaknade faktiskt strax därpå o då var det mer liv i henne. Skönt det så vi satt nere i köket o målade med färger sedan ritade vi även med kritor. En riktigt bra dag.

Jag läste bland annat Madicken för henne. Jag har då aldrig varit riktigt förtjust i Madicken men det var riktigt trevligt att läsa om henne. Ska nog köpa mej en bok på IKEA, se om de har några Madicken eller min A o N kanske har några Madicken böcker. Det får jag allt kolla upp först!

Sedan var det dags att hämta mina egna barn o fixade playdate med dem (lekstund med andra barn!) o de badade i poolen o Vanessa kom över o vi pratade. Första gången sedan vi började arbeta som vi hade tid för varandra faktiskt! Ska se till att vi får fler playdates med hennes kids så att jag har något att göra med :)

Eftersom familjen var bortbjudna i kväll så fick jag sluta lite tidigare. Jag fick köra ner dem till Gergetown o sedan blev det bio för min del.

Dagarna bara springer iväg o det ska bli skönt med lång helg. Det är ju Labor Day Weekend. Det är något liknade första maj, fast tvärt om, man säger ajdö till sommaren - Ses nästa år igen.


Mål

Mina mål med bloggen:

* Haha få en bra framsida. (Är verkligen inte nöjd med den!)
* Skriva om min vardag - au pairlivet
* Skriva maträtter (jag är kock - måndag till torsdag)
* Visdomsord/tankar

Ja fyra mål har jag som jag ska börja med ikväll!


Bloggen

Jag fundera vad jag egentligen ska göra med min blogg. Eftersom det är min blogg så vill jag att den ska spegla mitt liv, mina tankar o göra den speciell. Precis som jag! (Haha, ni vet väl alla att vi är speciella!)

Vad är det som gör att jag skriver blogg. Jag vet att jag har varit inne på detta innan men jag får inte riktigt en rivstart eller längtan till att skriva blogg, även om jag vet att jag verkligen behöver skriva. För detta blir mitt minne av min tid av USA. Något jag kan skriva ut o sedan spara i en pärm. Det är så jag har tänkt mig i alla fall - så detta är min au pair blogg. Mitt liv här, mina intressen, mina tankar/funderingar o allt annat som tillkommer.

Det är väl lite tråkigt när man tänker efter för jag har inger "dirt" att skriva om. Jag har verkligen kommit till en fem stjärning familj (det kan både Frida o Nona intyga) så det är inte som alla andra böcker som man kan läsa hur förfärlig mamman är o hur pappan alrig är närvarande o hur bortskämda barnen är. Haha, ja så är inte min familj o tur är väl det.

Fortfarande ekar orden jag fick av en dåvarande vän i Sverige: Lycka till som fan i USA din misslyckade människa.
Ja hon lyckönskade inte mig som ni kanske själva märker. Men jag funderar mkt på hur folk såg på mig innan jag åkte. Det var ingen som trodde att jag skulle klara mig här borta, att jag skulle komma hem direkt - att jag skulle misslyckas en andra gång. Men se här. Jag trivs som bara den o t.o.m frågat om att få stanna längre. Annars har jag bara 15 veckor o 2 dagar kvar ;/ Tänk att jag då ha varit borta från Sverige i 10 månader. Herre gud!


Läggdags?!

De senaste dagarna eller ja hela veckan faktiskt har jag varit nere i mitt rum runt 8 o legat framför datorn i någon timma sedan har jag även skrivit i min speciella bok - 40 day and 40 nights o även läst min bok om Chakra. Det har varit min kväll. Eftersom jag har jobbat extra så har jag verkligen var helt slut o dessutom att jag inte är helt tiptop i min hälsa så känner jag att sängen ropar allt för tidigt.

I alla fall så utmanade jag ödet o gick på bio med tjejerna o nu är klockan över halv tolv o jag är fortfarande inte nere i mitt rum eller i min säng. Jag är då stolt men dödstrött, så man kanske ska bege sig ner nu. Det konstiga är att min familj inte har kommit hem än. De skulle till några vänner. Hmm, klockan är ju som sagt ganska mkt. Är man nojig eller vadå! Min familj betyder mkt för mig här. Även har jag märkt att min enga familj hemma i Sverige betyder mkt. Jag är så glad att jag har tre syskon o att jag har kontakt med båda mina föräldrar o att de fortfarande är tillsammans. Jag kan säga att jag har älskat o hatat min familj genom åren men idag är jag tacksam för att jag fick komma till dem. Stor kram till er där hemma!


Movie - Julie &Julia

Japp på har man varit på bio igen! O jupp, man är missbrukare på bio här i staterna. Det kommer ju vara superbilligt att komma hem till Sverige o gå på bio. Jag tror jag lätt spenderar 250 kr på att gå på bio här ;) Oops! Haha, men det är värt det. Vissa saker är värda när man älskar dem.

Så jag var på bio med Vilma, Niina o en ny finsk au pair som heter Hanna. Riktigt trevligt må jag då säga! Det är lite roligt att jag umgås med så många finska tjejer för jag tyckte verkligen inte om finskar innan jag åkte hit o def inte språket. Herre gud. Men jag har lärt sig att man inte ska döma folk så lätt som man är van vid o dessa finskor jag har lärt känna är nog några av de mest underbara personerna som jag umgås med här <3

Filmer:
Det är en verklighetsbaserad film baserad på två livshistorier. Julie känner att hon har tappat livsstingen men älskar att laga mat så hon bestämmer sig för att göra en blogg om matlagning - följa Julias franska recept.
Man följer två tider, en med Julia o hur hon gick fram i sin kariärr o Julie som skriver bloggen om matlagningen.



Jag tycker att filmen var riktigt bra o jag blev inspirerad o "peppad" att laga mat nu. Alla kan göra fel i matlagning men det är bara att göra nytt o man behöver inte vara rädd för att misslyckas eller för att pröva de riktigt svåra. Kan Julie så kan alla tror jag - Tumme upp!
Jag tyckte då att den hade två saker i filmen som var mindre bra men som sagt är den verklighetsbaserad o verkligheten är inte alltid som man vill :/

 


IKEA med fem barn...

... är något jag aldrig gör iom igen. Om det inte gäller om att man har med sig sina egna barn eller syskonbarn!

Det är inte konstigt att man är hur trött som helst! Det får bli en dusch, lite musik, dricka upp teet o tända ljus sen blir det nanedags!


Musik i bilen

Eftersom jag får extraknäcka extra mkt denna vecka så får jag dessutom åka rätt mkt bil o radion är verkligen min bästa vän i trafiken. En låt som jag verkligen tycker om är Rihannas låt med Jay-Z o Kenye West. Jag försökt att hitta den på youtube i över en timma nu o jag hittade den äntligen.

Frida, min darling, visade mig i somras hur man lägger upp en youtubevideo på bloggen men tyvärr har jag glömt hur man gör (någon som vill påminna mig?) så här är länken i alla fall :)

http://www.youtube.com/watch?v=yVA-xTBeHyM&feature=related


Som sagt så jobbar jag extra med mellan A denna veckan. Jag har märkt att det blir att svårare att skriva bloggen med anonyma namn till alla jag jobbar med. Det känns som alla jag känner här börjar med A o som jag har valt att använda bara deras första bokstav börja på A ;) Haha

Stora A
Min A
Lilla a
Mellan A
Min A's A
;)

Ja, det finns nog fler. I alla fall så extra knäckar jag denna veckan vilket jag tycker är jättekul. När man jobbar med barn under dagen så får man mer kvalitéts tid med dem o det är jättekul :) Det är synd egentligen att mina barn är så gamla som de är o går i skola hela dagen.

Mitt mål är att jag ska vara duktig o spara mina pengar o att jag kan spendera mina extra knäckpengar. Om det blir som jag har tänkt så kan jag köpa mig en dator nästa helg för mina extra pengar :) Wie, så glad! Kanske till o med en ny kamera. Jag får se lite hur jag ska göra.. Jag har ju egentligen köpt en ny dator, den jag använder nu, men jag vill ha en liten notebook som jag kan ha med mig lätt o smidigt. Jag älskar ju verkligen starbucks eller att sitta nere vid vattnet o vad kan inte vara bättre att ha med sig att skriva på? Jo min egna lilla notebook! Jag har ända sedan jag kom hit velat köpa en eftersom jag känner att min bärbara dator är för stor att släppa med sig. O när man har extra jobb som jag har nu verkar ingenting omöjligt :)

Livet är underbart att leva <3


Uppassning = 10 poäng!

Haha, jag har nog världens bästa värdföräldrar! Nu när jobbet är slut o jag kryper ner till mitt stora utrymme i källaren så börjar jag slappna av o hostan kommer tillbaka. Då hör man från ovanvåningen:
"Vill du inte ha en wiskey Caroline?" Det är M som frågar.
"Haha, nej tack det är bra!"
"Det är bra mot hostan. Det låter ju inte för härlig!"
"Tack men nej tack, jag klarar nog mig utan." (Vänder ju i magen av bara tanken av wiskey!!!)

Typ två min senare.

"Jag kokar te Caroline. Vill du ha?" M som ropar igen.
"Ja, tack det kan jag ta."
"Svart eller grönt?"
"Spelar ingen roll!"

Ytterligare tre minuter passerar.
"Vill du ha socker eller mjöl, eller kanske båda?"
"Nej tack, jag tar det slätt."
Reser mig upp för att bära upp min andra disk ;) o möts då i trappen av M. Haha, då var han påväg ner för att ge mej koppen. Ja, som sagt jag har världen bästa värdföräldrar!

 Tack <3

En kopp te. Lugnande för hostan. Finns det några andra tips?



RSS 2.0