Bland hoppetosser o spindlar

Man bor i alla fall inte själv här nere i källaren, det har jag väl märkt av den senaste tiden. Tyvärr är jag invaderad av spindlar o hoppetosser som jag ha döpt dem till. Hoppetosserna går helt bra, de skadar inte mig, men spindlar. Jag tycker då inte om dem, vare sej de är stora eller små. Inte ska de vara hos mig. Själv tycker jag att de är rätt stora :/

Idag har jag dödat ytterligare en spindel, usch! Den ligger under en bok :S Kunde inte döda den med foten. Jag är så fjompig när det kommer till det.

Nona sa till mig i sommas när jag sa till henne att jag skulle döda henne om hon svätte vatten på mig ;)
"Haha, du döda mig! Du kan inte ens döda en fluga!"

Tyvärr stämmer det. Jag tycker det är otroligt jobbigt att döda något över huvudtaget. Äger tanken att alla djur har en själ o med det känner de saker. De har känslor som vi har med. Jag kan till o med säga att jag tror att växter har något liknade, därför tycker jag det är synd att plocka blommar, trots att jag älskar att plocka blommor. Men som någon sa till mig när jag var yngre. Blommorna står vackrare ute på ängen än inne på bordet. De dör så lätt här inne.

Djur o växter, lever o dör, precis som vi människor. Vad gör de då att de inte känner smärta, sorg o lidande? De kanske inte har en moral som människor men de är en annan femma.

Så tillbaka till min krossade spindel under boken. Jag kunde inte kliva sönder den med min sko för det känns fel. Det är jag som dödar den. Men när jag använde boken känns det inte lika farligt. Knasboll kan man allt kalla mig. Men det var ju indirekt inte jag som dödade spindel utan boken, men direkt är det jag för jag "planerade" det.

Ja tror nog det är dags för mig att sova nu ;) Jag har en känsla att älska allt runt omkring mig, människor, djur o växter men tyvärr finns det undantag såsom spindlar, ormar o mygg. Jag vet inte varför, något jag kanske har med mig från tidigare liv?? Eller är det bara för att de "dödar"? Mygg dödar ju inte då men de älskar mej o mitt blod medan jag då är lite allergisk o får stora femkronors bet. AJ!

Ja nu ska jag sova! Godnatt mer er!


Mina tankar är hos dig

Jag pratade just med mamma i telefonen och ett ganska tråkigt besked idag. En nära vän till mamma och som även ligger när mitt hjärta, ligger på Göteborgs sjukhus, nedsövd o andas med respirator ;( Det gör ont! Det gör ont att veta vad som har hänt.


Mamma o Britt - 08

Jag tänker på dig o jag hoppas att du finner din väg tillbaka till oss! <3


Nya krafter

Ibland är det bra att göra saker fast man inte känner att man orkar det. Igår åkte jag ner till Georgetown för att träffa Ninna. Jag velade fram o tillbaka om jag skulle åka ner eller inte. Men jag tog mej i kragen o åkte ner. Det var hur nice som helt att träffa henne igen. Jag har inte sett henne på hur länge som helst!

Jag vet att människor tar energi från varandra, medvetet eller inte, men jag har nog aldrig riktigt tänkt på hur andra påverkar mig. Att bara gå runt i Barns&Nobels igår med Niina gjorde mig riktigt glad o helt slut på samma gång. Hon gav mig så mkt positiv energi o vi kunde prata om allt!

Jag kände att jag fick tillbaka mina krafter <3

Väl hemma så satte jag på en film men jag somnade med den igång. Igår var första kvällen som jag inte tog min allergi medicin eller hostmedicin (trodde jag aldrig skulle klara det) och det gick suvärent!

I morse när jag vaknade försökte jag hantera hostan o det gick bra med det. O inga utslag på morgon - FÖRSTA DAGEN! Är så överlycklig!

Hostan känns mkt bättre o först nu, nu känner jag att jag är påbättringsvägar :)

Tack till alla mina hjältar där ute - Ni är guld värda <3

Ljus blir mörker, mörker blir ljus?!


Solförmörkelse
- Det är ljust innan, sedan faller mörkret över oss, sedan återkommer ljuset.

Dag blir natt, natt blir dag. Återigen kommer ljuset...
Är det alltid så?



När jag står o gör något så springer alla tanker igenom mig o jag känner för att skriva av mig, men när jag väl sitter framför datorn, finns det ingenting att skriva, allt är bara tomt!

Jag känner att det är bara kaos hos mig. Jag vet inte vad jag vill längre. Jag vill bara gråta, men varför? Jag vet inte. Jag känner en saknad o jag känner mig sårad, missförståd o svag. Ja, jag känner mig svag.

Jag funderar mkt på vem jag är o varför jag är just här. Jag tror jag börjar få hemlängtan, men vart är mitt hem? Jag vet inte det heller. Mitt barndomshem där mina föräldrar bor o där min lillebror bor? Där är inte mitt hem längre o inte varit på sedan 2007. Jag hade min lägenhet på Norra Vägen, där var mitt hem, där jag hade mina saker o allt, men det finns inte längre kvar o jag vill inte heller dit igen.

Jag har anställning här tills jul i alla fall men jag hoppas att jag kan få lite längre, till nästa sommar i alla fall. Det är inte så att jag inte trivs, jag älskar det här. Jag älskar familjen jag bor med o jag älskar barnen jag har hand om, men det är bara det att jag känner mig så vilse.

Jag vill bara stanna tiden o bara ta o andas o inte se tiden bara springer förbi mig. Hinna med det o göra det innan dess. Bara vara liten igen o få mammas hand stryckande på min panna, o höra henne berätta om CaroSandra för mig o min syster, men jag vet att jag inte kan åka tillbaka dit, utan måste vara stark o se framåt o ta tag i detta.

Hela sommaren har gått o jag har många glada minnen med vänner i den, men det känns som den gick för snabbt, den bara slank ur mina händer. Jag hann aldrig haja en sak - MIG SJÄLV. Hela sommaren har jag engagerat mig i andra när jag visste att jag behövde lägga lite tid på mig själv.

När sista veckan kom då fick jag denna skit! Fan vad jag hatar det! Varför ska jag bli sjuk när jag behöver vara frisk o kry o bara njuta?VARFÖR?!?!? Att jag själv ha fått åka in till akuten två gånger gör det inte bättre heller. Jag har nog aldrig känt mis så ensam som jag kände mig i fredags. Jag hade mamma i telefonen, A i andra änden o Niina på sms, men ingen var där med mig. Jag var bara helt själv. Det var den hemskaste känslan någonsin.

Att komma in till sjukhuset där det inte alls är samma som i Sverige o där man egentligen inte alls fick den "healthcare" som man tror man ska få. Tur fanns det en kille som fick lite värme i min kalla o tomma kropp. Hans leende fick mig att se ljust på det hela. Sedan när man är på sjukhuset så ser man egentligen hur minimal "sjukdom" man har jämföresle med andra - men det var bara jag som var själv.

Denna klådan/röda irritation som jag har på hela kroppen och hosta bryter sakta ner mig. Allt ork, all glädje - var tog den vägen?

Många frågor med mindre svar. Allt jag bara skulle vilja är att vara ensam med spränghög musik o täcket runt mig med tårar nerrinnande för mina kinder. Är det fel att vara nere ibland? Hur skulle folk här reagera om jag bara bröt ihop o lät mina tårar falla?


I can't find the words

Allt är bara borta, jag kan inte finna ord att skriva...


i don't...

... like the emergency here!!!! take me home...

Hospital

Det kanske är dags att ringa något sjukhus, men jag är rädd! Suck, när man verkligen behöver någon finns det ingen där...

Jag har sovit en o en halv timma inatt pga av klåda över hela kroppen, svullna händer o fötter samt även runt munnen. Visserligen har det gått ner lite, men det är fortfarande kvar o mamma tycker att jag ska se en läkare, men jag är rädd att åka in själv...

:(

PINSAMT

Pinsamt är ordet! Haha, jag är gjord för att göra pinsamma saker o dagens hit är nakenhet! Eller ja, inte helt vill säga. Hela dagen har jag haft något som har kliat på min kropp som små loppbet så jag blev helt tokig, så vad gör man när man tror sig ha något på kroppen? Jo man slänger av sig kläderna. Som tur väl är var det bara tröjan!

I alla fall skulle jag springa ner till Whole Foods o köpa lite smaskigheter o när jag kommer ut så ser jag hur tydligt man kan se ut! OOOOOPS! Jaja, man får la bjuda grannarna på smaskigheter ibland ;)

Fast jag håller tummarna att de inte har sett något! Hihi

Sold

50 öre är jag värd!

Ja i alla fall så har alltid min extra mamma sagt. Eller jag vet inte om man kan kalla henne extra mamma men hon är en kvinna i mitt liv, en kär väninna till min mamma. Hon sa alltid att hon skulle köpa mig för 50 öre o nu sa hon på facebook att hon hade köpt mig. Haha, men hon blev lite snopen när hon skulle behöva betala bröllop o allt! Då var det inte så populärt längre. Hon som bara trodde hon  skulle kunna leva på min förmögen hit, hihi! Oops, stackars Liz!

Jag frågade mamma innan jag åkte varför Liz alltid velat köpa mig, så länge jag kan komma ihåg har hon sagt det. Mamma berättade att hon alltid tyckt om mig o att hon gillar min charm. (ja hon vet inte så mkt om min svarta sida, haha =)) Jag har alltid gillat Liz men mamma berättade att min syster Alexandra inte var så förtjust i henne. (Jag o min syster har alltid bråkar, över små som stora saker. Tur att det har vuxit ur oss :)) Kortfattat kan man säga att vi det började med kamp om mamma från dagis. Men innan dess då de splittade oss på dagis satt vi så gott som ihop. Alexandra skyddade mig o jag talade för henne. Jag undrar hur våra liv hade sett ut om de inte hade delat på oss, hmm. Jag kan inte vrida tillbaka tiden o göra att jag fick mer tid med min syster, men jag kanske kan få någon annan att inte hamna i den sisten. Dela inte era barn på dagis! I alla fall, även om min syster inte kunde säga att hon älskade mig o att hon ville ha mig där så beskyddade hon mig från Liz. Hon ville ha kvar mig i henne liv.

Det är rätt mysigt faktiskt. Det är inte alltid lätt för visa att säga att de älskar någon men de kan visa det i handlingar. Är det någon som du inte är helt säkert på, om den älskar dej eller inte. Se till dens handlingar. Som sagt en bild säger mer än 1000 ord, så gör även handlingar. Handlingar säger mer än Jag älskar dig.


Sleeping habits

Det går inte riktigt bra för mig att ändra mina sovtider! Jag la i från mig datorn kl halv tre i natt efter jag hade sett Femtre Elementet och några avsnitt av Heroes.

Men eftersom Mila (städiskan) är här idag så vaknade jag runt elva, men jag satte mig inte upp fören halv tolv o nu bloggar jag. Hmm, vad ska jag ta mig till? Om några dagar så ska jag börja jobba igen o då blir det att gå upp klockan sju! Hmm hur många gånger har jag behövt gå upp runt sju i sommar - Hmm typ fem gånger! Fem ggr på elva veckor! Ja, detta blir en utmaning.

Idag har jag tänkt att jag ska skriva lite i min kokbok, kanske träffa Monica o kurera mig med te! Köpte två tesorter igår på Whole Foods, men bara en som jag tror hjälper mig nu ;) haha!

Kanske blir så att jag bakar något gott :) Vi få se! Frukost ska det i alla fall bli om en stund....


Today

Som sagt har det varit en lugn dag pga av hostan, men det känns som dagen bara har runnit iväg från mig. Ja, pratiskt taget har jag inte varit vaken i tolv timmar än men jag är verkligen trött, måste vara något virus i kroppen kanske.

Jag fick verkligen panik över att bara ha suttit inne hela dagen framför datorn o TV att jag tog en snabbdusch o gick ner till whole foods o köpte lite ingredienser till Hot Kyckling som jag har lagat till ikväll. Det var riktigt gott :) Helt godkänt av K med!

Nu funderar jag på att stänga av TV o sätta på en film på netflix o sova gott innan ett idag. Jag måste verkligen bli duktigare på att lägga mig i tid. Jag börjar ju snart jobba =} sooo nice!

Sjukling

Host host! Ja, då är man sjuk! Det ska vara så himla typiskt att man ska bli sjuk när man är själv, har bara en vecka semester kvar o man borde egentligen bara njuta! DAMN IT!

Sist gång hände det med. När jag hade semester i våras fick jag även en förskylning med halsont, feber o ont i hela kroppen! SUCK. Tur så är det inte lika allvarligt denna gången. Jag har en jäkla hosta som gör ont att hosta, men jag har inte ont i halsen som är konstigt! Jag har alltid ont i halsen när jag blir sjuk.

Det känns även som jag har lite feber emellan åt med, men inte så hög. Det som är värst är hostan, den går nerifrån lungerna o är som nålar som sticker mig i halsen, aj! Det är som en stor klump som sitter precis i luftrörsöppningen o det smakar illa att hosta, blää!

Så idag är det att kurera sig som helt fult ut utan några uppgifter ^^ TV, dator o varmt te med honung!


Har ni andra tips?


Job!

Klockan 9 idag så ringde klockan (ja, en halvtimma sedan) o jag hade fått ett jättegulligt sms av min darling i Sverige, Tack <3 Eftersom mina barn inte är hemma så har jag ett extra knäck. Iofs hade jag det de sista veckorna innan jag semester, så idag ska jag passa lilla a :) Det ska bli riktigt mysigt. Jag tycker om att jobba med de så barnen o det är inte rikitgt som på dagis, man hinner med allt o man ser allt (typ) så jag trivs att jobba som jag gör nu :)

Nu är det dags för frukost sedan får jag bege mig, ha en bra dag!

Movie - The Time Traveler's Wife

Förra veckan var jag på bio - igen. Jag vet! Haha, me like ^^



Denna gång så jag, Nona o Niina The Time Traveler's Wife. Den var riktigt bra o tårögd var jag emellan åt. En film som jag kan rekommendera att se på bio. Antingen med sin bästa vän/vänner eller med den man tycker om/älskar. Det är en film som jag anser inte släpper taget om dej under hela filmen så det var riktigt plågsamt att behöva springa på toaletten mitt i allt o nej, filmerna har inte paus här i Amerika, i alla fall inte på de jag har gått på ;)

Handling:
Det handlar om en man som är en tidsresare (kan man väl översätta det till) som inte kan kontrollera när han reser eller vart han reser. Detta gör att hans äktenskap blir allt svårare o hur det blir en kamp att få kärleken att överleva.

Det är en fin historia o baserad på boken med samma namn. Kanske näste projekt att läsa!

Varför bloggar ...

                                               Varför bloggar man?



Ja den frågan har jag fått några gånger av familj o vänner. Jag vet faktiskt inte riktigt varför jag bloggar. Jag ahr gått o funderat på det hela dagen.

Detta är inte den första bloggen jag har o inte andra heller utan den tredje. Har faktiskt igång tre bloggar, men denna är den enda jag är aktiv på. Varför jag började blogga var för att jag skrev en novelliknande berättelse som Nona tyckte att jag skulle lägga upp. Sedan var det att en dåvarande vän också bloggade o det verkade intressant. Jag har bara bloggat sen oktober förra året, men är ingen vidare bloggerska om jag får säga det själv o jag svårt att kalla mig själv för bloggerska. Jag är inte som Blondinbella eller som Kenza, som skriver allt från sina egna liv till kändiskap, inte heller är jag som
MammaMelissa eller som EllaMarie som har egna barn o äventyr o känslor att skriva om...

Att det sedan kan skramla in några slantar har aldrig varit min mening, så vad är min mening till att skriva blogg?

Alla som har vuxit upp med mig kan nog intyga att jag älskar att skriva. Säger jag bara hemligheten 1 så suckar många men även får nog ett leende på läpparna. Jag skrev nog den lästa berättelsen i 4:an så man var tvungen att skriva olika berättelse o sedan läsa upp dem för klassen. Om jag säger så, jag älskar att skriva o komma på olika berättelser, vilket gjorde att den blev mega lång att jag tappade klassen efter ett tag ;) ´

Så först av allt är då att jag älskar att skriva, men då kan jag lika gärna skriva dagbok. Det gör jag det med, verkligen saker som jag inte delar med mig med någon. Men jag är inte riktigt dagboktypen heller. Sedan att skriva i en bok tar mer tid än att skriva på datorn, man är alldeles för modern nu för tiden när det kommer till tekniken.

Så vad är mitt mål då förutom att jag får skriva? Om det inte handlar om pengar, handlar det då inte om hur många som läser den. Vad handlar min blogg om egentligen. Jag bor i Amerika o då handlar den främst om mitt liv som Domestric Employee, men eftersom jag har semester (bara en vecka kvar nu) har det inte blivit mkt om jobbet.

Jag älskar att hjälpa andra o ge andra en hjälpande hand o därför strävar att min blogg kan hjälpa någon annan. Att bara hjälpa en gör allt. Man kan hjälpa någon på många sett. Att man kanske själv funderar på att söka jobb utomlands, hur man kan känna sig i ett annat land, hur det kan kännas, det kan även hjälpa någon av mina vänner i Sverige att veta att jag mår bra o att jag trivs jättebra med det jag gör o har lite panik att kanske behöva återvända till Sverige till jul. Eller om det är någon som kommer in o läser o får ett leende på läpparna - det är nog det vackraste någon kan ge mig som svar. Att man läser min blogg som gör att den känner sig bättre.

Så är min blogg till att få så många läsare som helst o få pris o tjäna pengar? Nej vill jag skriva, men det känns som det skulle vara en lögn, jag vill att många ska finna in till min blogg o följa mig i mitt liv, men pris o pengar, nej det räknar jag inte med att få.

Så varför bloggar just jag?
För att jag älskar att skriva o jag älskar faktiskt upmärksamhet. Att få betalt för uppmärksamhet - NEJ! Det är inte mitt mål. Att skriva blogg om mitt liv blir även en liten berättelse om mitt liv i Amerika - min dagbok. Så min blogg är mitt liv, mina tankar o mitt skrivande o vem som helst som villbesöka är varmt välkommen.
 
                                                           ♥♥♥ CL ♥♥♥

Lycka

♥ När vi två blir en. En av de mest fantastiska stunder i livet är nog när man förlovar sig ♥


Det är dock inte jag som har fått uppleva denna lyckan, utan det är min kära syster, Veronica som förlovade sig med sin fästman, Roger, i lördags uppe på en alptopp i Schweiz, tror jag mamma sa.


Ett stort grattis till min syster o min svåger
♥♥♥



Good morning

I ren panik steg jag upp o petade på Nona. Nona, klockan är över tolv! Viskade jag. Lika snabbt som jag hade sagt det var Nona uppe.

Det är la typiskt att vi ska sova bort hela dagarna! Gah, inte många dagar kvar som Nona ska vara här nu o vi har valt att ta det lugn o njuta! Så idag blir det sola vid poolen, me like ^^ o ikväll har Monica en gamenight som vi tänkte vi skulle gå på. Jag hoppas vi för Tabu o flipcop o lite mer ^^ Trevligt treligt med andra ord.

I morgon ska vi försöka göra något med Niina o sedan Cheesecake Factory med Niina o K. Se om vi får se våra snygga servitriser!

På söndag åker Nona, så det blir inte mkt mer än en frukost o sedan bär det av till flygplatsen. Jag kan inte fatta vad två och en halv vecka har tagit vägen! Det betyder att det bara är en vecka kvar tills jag börjar jobba, äntligen! 11 veckor semester har nu passerat med andra ord! Det ska bli skönt att komma in i rutin igen.

Japp, som jag sa, idag blir det bad o sol vid poolen. Hoppas ni har en fin fredagskväll i Sverige.


Städat men inte rent

Är det inte rent o snyggt nu, sa jag till Nona. Näää, det är det inte, fick jag til svar. Jag tittade snopet på henne. Det är det väl! protesterade jag. Det är städat men inte rent, löd svaret.

Ja, det är städat men inte rent. Jag få ta fram dammsugaren i morgon bitti. Klockan närmar sig tre igen. Jag antar att många hemma i Sverige redan är uppe, god morgon säger jag till er! Det känns så mkt bättre med ett städat rum, man mår faktiskt bättre av det med =)

Det tog lite tid att städa, en film, lite småsnack o musik, det var det som behövdes denna gången. Jag hoppas jag kan hålla det rent o snyggt nu. Ja i alla fall tills nästa gäst kommer. Nä, jag skickar nog upp gästen till takvåningen, då får jag lite mer jagtid ^^

Ja, nu märks det att jag börjar bli trött, datorn med kanske.

Jaja, godnatt Amerika, Godmorgon Sverige!


PUT THE MUSIC ON HIGH, B*TCH

Ja, nu är det allt dags att börja städa igen! Jag förstår inte detta. Varje gång jag har någon på besök eller om man ska ut då blir det så stökigt. Jag har sagt i flera dagar nu att jag ska städa o vika alla mina kläder o lägga in dem snyggt o hur långt har jag kommit? Ingenstans...!

Nu har vi i alla fall halv packat Nonas väska (lagom panik att allt inte får plats ;)) o nu ser man faktiskt golvet o min underbara matta. Alla shoppingpåsar o nya kläder, skor, smink, tidningar, böcker etc ska nu få en plats i mitt rum.

Sist jag hade det så stökigt i mitt rum, efter att Frida åkte så fick jag ett härligt meddelande av MammaMelissa:
Släng på bra musik på hög volym och ta fram det där jävlar anammat så är städningen klar på ett kick och du kan njuta av renligheten:.))

Så jag säger till mig själv: PUT ON THE MUSIC ON HIGH, B*TCH..!

Fingrarna glöder

Jag förstår då inte på mig ibland. När jag inte hade något att göra tidigare kunde jag inte skriva. Jag fick inte ut något. Allt var bara blankt, men nu, tre minuter över tre, då är jag klarvaken o fingrarna bara skriver över tangetbordet. Jag vet knappt hur jag kom upp med de olika inläggen, de var bara skrivna där efter ett tag.

Ja men nu är det nog dags att säga godnatt! Jag behöver då verkligen vända tillbaka dygnet....

Godnatt Amerika, Godmorgon Sverige


Plopp

Plopp låter det när jag öppnar min pillerburk utan piller. I min pillerburk ser jag ett häfte, jag tar ut det o läser: SUCCESS.

Ja, jag vet att jag kommer bli framgångsrik någongång i livet, men hur? Det är en annan femma. Helt klart kan jag säga att jag inte strävar efter största bloggerska som bråkar med den ena efter den andra. Haha nej, inga sånna mål.

När jag var liten o mamma o pappa tittade på nyheterna - Krig i balkan, blev jag så arg o ledsen. "Hur kan de?" Tårar sprutar från mina ögon. "De dödar ju varandra!"
När jag somnade till sömns drömde jag att jag bad till gud att ta mig från hemifrån o ställa mig vid fronten mellan de olika länderna , ställa mig mitt emellan o jag skulle tala ett språk som alla förstod o jag skulle skrika med all min kraft: SLUTA! I samma ögonblick som jag skriker mitt ord, börjar de skjuta, men inga kulor kan skada mig. Jag besitter kraften. Kraften av kärlek o lycka o inga vapen kan döda mig. "SLUTA" skriker jag igen o med detta ord kommer en ljusblå/gul/rött sken som skjuts ifrån mig med en otrolig kraft o som når alla människor. De sköljs över med värme, lycka o förståelse. De som nyss sköt mot mig lägger ner sina vapen o går mot mitten - mot mig. Där möts de av motpartnen o stannar till, rädsla, ilska o missförståelse. Åter igen höjer jag min röst. Hela jag glöder. Jag står inte på marken längre utan den energi som jag bär inom mig, lyfter mig några cm över marken och med mina ord rinner tårar ner för mina kinder o all min energi flödas ur mig när jag skriker:
SLUTA! Är ni vuxna vi barn ska se upp till? Vuxna som dödar varandra, oskyldiga människor o skadar barn för livet. Är det er vi ska hylla? Är det så ni vill bli ihågkomna? Det är inte här ni hör hemma. Ni hör hemma där ni är älskade o med dem ni älskar. Det är inte ni som har skapat detta krig, det är makthavarna. De är dem som ska låsas in i ett rum där de får bråka. Deras bråk ska inte drappa oss oskyldiga! Det är de som är dumma i huvudet, de är de som är fega som inte våga riskera sina egna liv! Här krigar ni mot varandra för något ni inte vet någonting om, kanske något ni inte ens står för. Res på er o ser er omkring. Vad är det ni ser? Det är er själva ni ser. Hur dumma i huvudet är ni egentligen? Ni dödar varandra, för vad? Till vilken nytta för er del? Väx upp vuxna människor. Ni säger till oss barn att vi beter oss som tre åringar allt som ofta när vi bråkar, men vad är ni för föredöme? Visa, visa oss barn att ni är de vuxna vi ska se upp till. Visa att man kan prata med varandra för att lösa problem. SLUTA KRIGA, DET SKADAR MER ÄN VAD DET GÖR NYTTA!

Efter mina ord faller jag ner till marken o min energi som jag spred till världen har lämnat mig. Jag svävar till ett fridfullt land med ett leende på mina läppar. Jag lyckades!
     Jag vaknade alltid arg o frusterad att det bara var en dröm. Jag vill så gärna bara smälla till de dumma makthavarna som bara vill ha mer land (som jag trodde då) o säga: Vux upp din drummel!


Så ja, jag har alltid haft för mig att jag kommer göra något storartat för våran värld. Vad det än är, så kommer det med tiden. Många kallar mig för drömmare, visst det är jag. Men kan man inte få drömma om en bättre värld? En värld i fred, lycka o harmoni?

Så jag har valt att se mitt liv, mitt liv som kommer bli 105 år gammal (också något jag intalar mig själv)- Ett långt liv att leva o lära. Bekymmer finns det och det är upp till mig att se mitt liv som en positiv livsform. Att rycka lite på axlarna till det negativa o låta det passera o suga åt mig det positiva, är det fel? Är det fel att ge mitt liv det positiva istället för det negativa? Jag har valt mitt liv med ett leende på läpparna o utstråla positiv energi o vad kan inte vara bättre med några visa ord från min piller burk?

...Plopp låter det när jag öppnar min pillerburk utan piller. I min pillerburk ser jag ett häfte, jag tar ut det o läser: SUCCESS. Jag vänder på blandet o läser:
Preseription for Success
Read 10x times
#1 - 32

THE PRINCIPLE OF COMPETING IS AGAINST YOURSELF. ITS ABOUT SELF-IMPROVEMENT AND BEING BETTER THAN YOU WERE THE DAY BEFORE.
                                                              - Steve Young

Shopping

An other day at the Pentagon City! Ja det är då inte bra att man åker till ett shopping mall. Speciellt inte när man åker med Nona o ser verkligen allt det fina man kan plocka på sig - Det kommer nog till användning någon gång. Åh vad billigt. Denna var la fin. Dessa kan jag ha när jag fester. Denna kan jag ha när jag ska chilla hemma. Denna väskan är ju jättebra när jag ska hämta barnen!

Ja dessa kommentarer kom inte mer än en gång kan jag medge. Trots kommentarerna la jag plånboken längst ner i min stora väska o jag köpte bara tre saker. Två saker är faktiskt inte till mig utan till en kär vän hemma i Sverige - Panne! Hon tog studenten nu till sommaren o jag är som jag är (SORRY) o ska alltid ut i sista minut innan jag skulle hem till Sverige men kunde då inte hitta något till henne. När jag gick in i min älskingsaffär i Pentagon så hittade jag de perfekta. Tyvärr kan jag inte säga mkt mer eftersom hon är en läsare o jag vill inte förstöra det för henne. Jag är i alla fall jätte nöjd o jag hoppas att hon tycker om det.

Jag sa att jag köpte tre saker, vad var då de tredje. Jo, den var till mig, faktiskt. Jag är lite nojig (vet inte om det är rätta ordet, man jag valde det i alla fall) till att tänka positivt. Jag rycker lite på axlarna när något negativt kommer förbi mig o jag låter de passera mig. Visst när det kommer till större saker som när min bror var sjuk i cancer för två år sedan var det inte ryckning på axlarna eller när andra ting flöddes in i mitt liv utan att strycka att stå emot de negativa. Mitt liv har varit en berg-o-dalbana med humöret upp bland molnen o det gladaste leende på läpparna du någonsin sett, men även har jag legat nerstampad med en tom blick blickandes ut i världen. Ja, berg-o-dalbarna kan man säga att mitt liv har varit. Jag lär mig att ta lärdom av det jag får uppleva, sedan fördjupa mig i mig själv för att minnas...

Så jag har lärt mig att livet är svårt, man möter hinder genom livet, men det är faktiskt upp till var o en o göra dem små eller stora. Jag valde att göra mina hinder större än vad de var från början o nu försöker jag att våga mer. Våga lite mer på mig själv, i ett lugnt tempo, att finna en balans.

Att bära ett leende på läpparna som även utstrålas genom hela min närvaro, för det även lättare att få ett vänligt bemötande. Tänk själv, vad får du för bemötande? Hur bemöter du andra?

Haha, när jag är arg o irriterad då är jag verkligen det o jag är så j*vla envis med o att folk gör rätt i att inte komma in i min närvaro. Det är som en skunk, ingen går nära en skunk, alla flyr fältet.

I alla fall så köpte jag mig en medicinburk idag o det står:
Prescription for SUCCESS
    - READ QUOTES DAILY
    - REVIEW AND CONTEMPLATE

På den gula varningslappen står det: MAY CAUSE INSPIRATION

Se om jag kan vara duktig o ta ett kort på min burk.

Done

Nu är jag klar för denna gången, suck, det är rätt jobbigt. Nu har jag tänkt att ta en dusch o sedan göra mig i ordning för en till shoppingtur Pentagon City!

C'ya

Empty

Jag vet inte vad jag ska skriva. Allt är bara tomt. Jag känner mig frustrerad o låst, gah, detta gör mig irriterad.

Kanske ska jag fixa lite med min blogg igen. Jag känner mig inte rikitigt nöjd...

Shut up!



SHUT UP and leave me alone! Ja även den lugnaste personen kan få sina utbrott...

Movie - Orphan

Jag har märkt att jag allt går mer ofta på bio än vad jag gjorde hemma i de smålänska skogarna. Jag undrar varför?

Jag älskar att gå på bio o jag har faktiskt tappat räkningen på hur många jag har gått på här. Igår kväll var jag i alla fall på bio med flicksen - Orphan. Ja vad kan man säga om filmen? Har den kommit till Sverige?

Handling:
Det handar om två föräldrar som förlorar sitt tredje barn innan förlossningen och mamman vill skaffa ett barn som hon kan ge sin kärlek till. De adoterar en 9 årig "rysk" flicka som verkar perfekt. Hon kan måla, hon är väldigt mogen för sin ålder o lätt att ha o göra med.
Men saker o ting börja hända kring henne o mamman börjar känna oråd. Förståndaren till barnhemmet kontaktar familjen för att se hur de går o mamman berätta de förunderliga fenomenen hon känner av. Föreståndaren kommer på besök men Esther, som flickan heter, välkomnade henne inte in i huset. Kvinnan kom inte tillbaka till daghemmet levande...
Esther är inte den hon uppger sig vara....




Kanske inte den bästa filmen jag har sett, men värd att se faktiskt. Det är inte en vanlig film, den vänder totalt mot slutet som man aldrig hade trott. Ett dåligt men ändå ett bra slut!

120 frågor & svar

Vad gör man inte när man väntar ;]


1. Hur gammal är du om fem år?
 26  2. Vem var den sista du träffade? Anthonia 3. Hur lång är du? 178 cm 4. Vilken var den senaste film du sett? Orphan 5. Vem ringde du senast? At&T Service 6. Hur löd ditt senaste sms och till vem? Yeah sure.. =) I'll drive you. See you tmrw<3 Till Monica 7. Vad är dagens planer? Dagen är slut o kvällen infallen s jag ska nog blogga lite sedan ska jag nog se en film med Nona. 8. Föredrar du att ringa eller skicka sms? Oj, det var lite svårt. Jag gillar faktiskt båda två. Kan inte välja! 9. Är dina föräldrar gifta, sambos eller skilda? Gifta 10. När såg du senast din mamma? Den 24 juli 11. Vilken ögonfärg har du? Blå/Grön. 12. När vaknade du idag? Strax innan elva. 13. Har du någon gång hittat en katt? Nja, jag vet inte om man kan kalla det för hittat.14. Vilken är din favoritplats? Lite vart stans, helst vid vatten tror jag. 15. Vilken plats föredrar du minst? Kalla platser, 16. Var tror du att du befinner dig om tio år? Där jag är lycklig  17. Vad skrämde dig som barn? Att inte bli sedd. 18. Vem fick dig att skratta senast? Oj, jag skrattar nästan hela tiden, men det var nog filmen jag såg - Orphan. 19. Är du för ung för att äga vinylskivor? Ja, men mamma har. 20. Har du stationär eller bärbar dator? Bärbar 21. Sover du med eller utan kläder på dig? Beror på hur varmt det är i rummet. 22. Hur många kuddar har du i sängen? Med eller utan finkuddarna? 3/8 23. Hur många landskap har du bott i? Ett o tre länder 24. Har du någon gång spytt på fyllan? Ja 25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota? Barfota 26. Är du social? Det kan man nog säga, fast jag kan ibland vara väldigt blyg o iaktagsam.  27. Vilken är din favoritglass? Ben&Jerry's!! 28. Vad skulle du göra om du vann en miljon? Fortsätta som vanligt men kanske shoppat lite mer o gett till välgörenhet. 29. Tycker du om kinamat? Jag har väldigt svårt att se skillnad på allt asiatisk mat, men troligen gillar jag kina mat! 30. Tycker du om kaffe? Mocca, räknas det? 31. Vad dricker du till frukost? Juice, te eller mjölk. 32. Sover du på någon särskild sida? Nej, tror inte det. 33. Kan du spela poker? Jag vet hur man fuskar i alla fall! 34. Tycker du om att mysa? Självklart!  35. Är du en beroendemänniska? Om jag lätt blir beroende av typ godis och sånt så ja. 36. Känner du någon med samma födelsedag som din? Jag känner en tjej som är född samma år som mig, o två timmar äldre, tusan! 37. Vill du ha barn? Jag vet inte än, kanske. 38. Kan du några andra språk än svenska? Engelska o lite tyska, spanska o franska. 39. Har du någonsin åkt ambulans? Ja 40. Föredrar du havet eller en pool? Havet men pool är underbar när det är lite långt till havet. 41. Vad spenderar du helst pengar på? Gymmet 42. Äger du dyra smycken? Ja, dyraste halsbandet ligger nog på 2000 kr 43. Har du någon gång testat narkotika? Ja 44. Vad var det senaste du stoppade i munnen? Munskölj 45. Vem är den roligaste människan du känner? Oj, öh...! Albin tror jag. 46. Välj ett ärr på din kropp? I pannen, vänster sida. 47. Vad har du för ringsignal? Faktiskt ingen aning. 48. Har du kvar klädesplagg sen du var liten? Personligen har jag inget, men mamma har säkert. 49. Flirtar du mycket? Ja tyvärr, med typ alla, men det är bara min personlighet, jag gör det inte med flit! 50. Vart togs din profilbild för din blogg? Ingen faktiskt, jag vet inte varför 51. Kan du byta olja på bilen? Nej 52. Har du fått fortkörningsböter? Inte än.... 53. Vilken var den senaste bok du läste? Utvandrarna 54. Läser du dagstidningen? Jag borde men jag är lite dålig på det. 55. Prenumererar du på någon veckotidning? Inte längre 56. Dansar du i bilen? Jag dansar o sjunger i bilen. 57. Vilken radiostation lyssnade du på senast? Har tre radiostationer jag pendlar mellan. 58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper? Jag vet faktiskt inte. 59. När var du i kyrkan senast? I april tror jag, Annapolis. Fast det var mer ett besök för att se kyrkan, men det räknas ju 60. Vilka personer utmanar du? Ingen. Vill du göra ett med är du välkommen att kopiera o skriva dina egna svar.

Sömn

Lika viktigt som det är att få i sig bra mat så ska man få tillräckligt med sömn. Nu ska jag krypa ner i sängen, det är jag väl värd efter idag!

Lagade middag till gästerna o det blev riktigt lyckat. Så stolt!

Godnatt <3


Onyttigt?!?!?!


 

Jag fick en smärre chock tidigare idag när Nona tog fram en blogg där det stod att Avokado, Ägg o Nötter är till för dem som vill gå upp i vikt o inte för dem som vill gå ner. "Man går aldrig ner i vikt av fett." (Citat urtaget ur hennes blogg). Sedan påstår hon att en tjej måste ha läst fel. Nja det kan jag inte hålla med om.

Ja, avokado, ägg o nötter innehåller fetter, men dessa fetter är nyttiga fetter som kroppen behöver. För att gå ner i vikt, hålla en sund balans eller för att gå upp i vikt, så måste du ha en bra balans i din mat. Du ska äta fetter, du ska äta kolhydrater, du ska äta protein, du ska få i dig vitaminer, du ska få i dig fibrer...! Ja jag kan bara fortsätta. En person som vill gå ner i vikt ska ha en bra balans i sina matvanor men minska ner inom alla kategorier, inte bara fett, för kroppen behöver fett (hjärnan är uppbyggd av fett!). För att behålla sin vikt ska man även behålla sina matvanor. För att gå upp i vikt ska man öka sina matvanor, inte bara inom ett visst område. Det gäller samma sak som för den som vill gå ner i vikt. Man måste få i sig allt i en bra balans.


Kroppen mår bäst med en balanserad kost o motion!


Avokado: "Avokado innehåller nyttiga fetter, antioxidanter, A-vitamin, betakaroten och fler viktiga näringsämnen (....) Mer enkelomättat fett i vår kost och mindre av mättat fett tros minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. För de flesta går det därför utmärkt att äta avokado dagligen. En avokado per dag bör heller inte vara ett problem om man försöker gå ner i vikt."

Nötter: "Miljoner ekorrar kan inte ha fel. Nötter är toppen - för hjärtat, nervsystemet och immunförsvaret(...) Valnötter och paranötter innehåller järn och protein som håller blodsockret på en jämn nivå. I jordnötter finns vitamin B3 och järn som behövs för bildandet av signalsubstans dopamin, så att minnet och koncentrationen fungerar(...) I de flesta nötter ingår även magnesium. Det är en otroligt viktig mineral som ingår i enzymatiska reaktioner, bland annat muskelfunktioner. Hjärtat och ämnesomsättningen behöver det(...) Blir man tjock av fettet i nötter? Nej, nötterna är mättande och hjälper till att hålla vikten.

Ägg: "Ägg är tänkt att vara enda näringen åt ett litet liv, det vill säga kycklingen(...) Många feta livsmedel ger bara mycket energi, utan att tillföra andra näringsämnen. Ägg är ett undantag. Ägg innehåller fett, fettlösliga vitaminer,livsnödvändiga fettsyror och samtidigt många andra vitaminer och mineralämnen."

Så kort kan man säga att vem som helst, viktnergångare, viktuppgångare eller den som är nöjd med sin kropp kan äta avokado, nötter o ägg. De innehåller viktiga ämnen som kroppen behöver. Kom ihåg att äta minst fem måltider om dagen, tre större måltider o två mellanmål. Ät med sunt förnuft.



Fakta hämtad:

http://www.suntliv.nu/AFATemplates/Page.aspx?id=9708

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article20591.ab

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/188

Titta gärna in på länkarna. Det är bra att friska upp minnet ibland samt även kanske få nya idéer till sina måltider.


Förändringar

Nu har jag pysslat lite med min blogg. Ändrat lite på den. Jag vet inte riktigt hur man tar sig till så det gör mig nästan tokig. Suck, men jag börjat få lite kläm på det hela. Faktiskt riktigt stolt över vad jag har åstakommit inatt. Nu har klockan sprungit iväg till kvart över två. Dags att sova? OJA!

Godnatt,

Kärlek <3

Stockholmsbrats

Ja, de är då sanna! De ger mig ett gott leende på läpparna. Två bloggar som jag klickar in på, utöver mina kompisars bloggar, är Mammamelissa o Ellamarie. Jag vet inte riktigt hur jag hamnade inne hos dem men de skriver väldigt personligt o äkta att de bli intressanta att  läsa...

... MEN dessa ungdomar som skriver. Haha, jag kan inte låta bli att skratta! Jag vet inte vad det är för fåfängt liv de lever eller vad de har för väderingar till livet. Det är synd att det är många ungdomar som följer dem o deras handlingar, suck!

Jag och Nona satt o pratade känslor innan o som sedan ledde till smink o sedan till överdrivna tonåringar. Vad har de för insikt till livet? Hur är deras föräldrar? Vad är det för kick de får att ha uppmärksamhet som bimbos?

* vad skulle de göra om de miste en syster/bror/mor eller far?
* vad skulle de göra om de miste än nära vän?
* vad skulle de göra om någon nära o kär drabbades av en dödlig sjukdom, cancer?
* om de sattes på en öde ö, hur länge skulle de överleva?

Jag kan inte låta bli att tycka synd om dem......haha :P

Pentagon City

Ja, idag ska vi göra något vettigt med våra liv! Är det något mall jag tycker om så är det Pentagon City. Det är lätt att ta sig dit o det är billigt med. Fasikten just det jag måste inskaffa ett kort extra Smarttrip kort till mina gäster så slipper man betala hela tiden! Tyvärr är det inte som hemma i lilla Reftele när man ska åka buss eller tåg o det kan det inte heller vara. Hur många är det som åker buss runt i GGV i jämförelse med DC? Ganska stor o där med är riskten större till att busschauförerna blir rånad. SÄKERHET...

Jag har bestämt mig för att inte shoppa eftersom pengarna bara springer iväg på något sätt, synd! Jag måste verkligen ta tag i min ekonomi, oops, haha! Ungdomsåren har sina spår tyvärr....

Jag ska i alla fall unna mig en massage som är så underbar där o så ska jag unna Nona den bästa shoppingrunda, helt klart ska jag visa henne Victoria Secret ^^

Orken försvinner

Ja jag borde ju uppdatera men vart tar orken vägen?!

Jag borde ringa Panne med men inte har jag hunnit det heller. usch får ju dåligt samvete! När jag väl kommer på att jag ska ringa så kommer något upp o när jag väl kommer på igen så är klockan sex hos mig o redan tolv i Sverige. Fan det är la typiskt med tidskillnaden.... Ringa imorgon?

Idag har vi haft en slapp dag. Sova i solen. Jag älskar att ligga ute vid poolen. Jag har även läst ut en bok som Nona hade med sig 14 år till salu. Riktigt bra o skrämmande att det är en verklighetsbaserad berättelse från Sverige.

Nu har klockan sprungit väg igen. Det får allt bli lite skärpning nu!

Klockan nio imorgon blir det att klockan ringer, tio över bär det av till en promenad i skogen o sedan klockan tio halv elva, dopp i poolen(?) eller göra sig i ordning att åka o shoppa/ något vattenfall i närheten. Om man gör något så är man trött på kvällen, då kanske man somnar tidigare ;)

Två är alldeles för sent att lägga sig, intesant!

Godnatt säger jag till er eller jag borde säga godmorgon till er i Sverige ;*

Awesome!

Jag älskar verkligen USA! Jag tror att många har en helt fel på livet här. Visst det finns fördelar såsom nackdelar, men det finns det i Sverige med!

Det har varit en underbar dag idag, trots lite regn o luffuktighet!

Jag kan berätta lite:
* väckt av Nona kl kvart i nio
* powerwalk
* AT&T ;) haha
* telefon
* french pedikyr
* SURPRICE PARTY i Alexandria

Ja, jag får lägga upp lite bilder o så imorgon. Klockan är halv fyra, det är dags att sova!

Hoppas ni har sovit gott i Sverige

<3

RSS 2.0