Onyttigt?!?!?!


 

Jag fick en smärre chock tidigare idag när Nona tog fram en blogg där det stod att Avokado, Ägg o Nötter är till för dem som vill gå upp i vikt o inte för dem som vill gå ner. "Man går aldrig ner i vikt av fett." (Citat urtaget ur hennes blogg). Sedan påstår hon att en tjej måste ha läst fel. Nja det kan jag inte hålla med om.

Ja, avokado, ägg o nötter innehåller fetter, men dessa fetter är nyttiga fetter som kroppen behöver. För att gå ner i vikt, hålla en sund balans eller för att gå upp i vikt, så måste du ha en bra balans i din mat. Du ska äta fetter, du ska äta kolhydrater, du ska äta protein, du ska få i dig vitaminer, du ska få i dig fibrer...! Ja jag kan bara fortsätta. En person som vill gå ner i vikt ska ha en bra balans i sina matvanor men minska ner inom alla kategorier, inte bara fett, för kroppen behöver fett (hjärnan är uppbyggd av fett!). För att behålla sin vikt ska man även behålla sina matvanor. För att gå upp i vikt ska man öka sina matvanor, inte bara inom ett visst område. Det gäller samma sak som för den som vill gå ner i vikt. Man måste få i sig allt i en bra balans.


Kroppen mår bäst med en balanserad kost o motion!


Avokado: "Avokado innehåller nyttiga fetter, antioxidanter, A-vitamin, betakaroten och fler viktiga näringsämnen (....) Mer enkelomättat fett i vår kost och mindre av mättat fett tros minska risken för hjärt- och kärlsjukdomar. För de flesta går det därför utmärkt att äta avokado dagligen. En avokado per dag bör heller inte vara ett problem om man försöker gå ner i vikt."

Nötter: "Miljoner ekorrar kan inte ha fel. Nötter är toppen - för hjärtat, nervsystemet och immunförsvaret(...) Valnötter och paranötter innehåller järn och protein som håller blodsockret på en jämn nivå. I jordnötter finns vitamin B3 och järn som behövs för bildandet av signalsubstans dopamin, så att minnet och koncentrationen fungerar(...) I de flesta nötter ingår även magnesium. Det är en otroligt viktig mineral som ingår i enzymatiska reaktioner, bland annat muskelfunktioner. Hjärtat och ämnesomsättningen behöver det(...) Blir man tjock av fettet i nötter? Nej, nötterna är mättande och hjälper till att hålla vikten.

Ägg: "Ägg är tänkt att vara enda näringen åt ett litet liv, det vill säga kycklingen(...) Många feta livsmedel ger bara mycket energi, utan att tillföra andra näringsämnen. Ägg är ett undantag. Ägg innehåller fett, fettlösliga vitaminer,livsnödvändiga fettsyror och samtidigt många andra vitaminer och mineralämnen."

Så kort kan man säga att vem som helst, viktnergångare, viktuppgångare eller den som är nöjd med sin kropp kan äta avokado, nötter o ägg. De innehåller viktiga ämnen som kroppen behöver. Kom ihåg att äta minst fem måltider om dagen, tre större måltider o två mellanmål. Ät med sunt förnuft.



Fakta hämtad:

http://www.suntliv.nu/AFATemplates/Page.aspx?id=9708

http://www.aftonbladet.se/kropphalsa/article20591.ab

http://www.nyfikenvital.org/?q=node/188

Titta gärna in på länkarna. Det är bra att friska upp minnet ibland samt även kanske få nya idéer till sina måltider.


Kommentarer
Postat av: beauty

Jag har redan skrivit att det finns med i vissa dieter, men alla de dieterna handlar om att man drar ner på annat och det är det i sig man går ner i vikt av. Att äta normalt och äta dessa saker kommer göra så du går upp i vikt. Det är nyttigt, nyttiga fetter som jag skrev.



Dessutom, jag skriver tips till smala. Det finns massa bantnngssidor till er som ändå inte hjälper, för ni går ju i stort sett aldrig ner i vikt men de smala som läser mina tips och gör så kommer att gå upp, jag kan själv intyga att det funkar och om man nu går ner i vikt av att bara äta nötter och avokado, varför är du inte smal. Det låter ju så enkelt att äta avokado och nötter så går man ner i vikt, rena bantningspillret, eller inte.. Självklart går man inte ner av det , det finns inga såna tips alls. Du kommer aldrig bara kunna äta avokado och nötter och bara rasa i vikt. Du måste träna och skippa massa saker i din mat. det är det som gör att du går ner i vikt och inget annat. Försök göra det utan avokadon, du kommer nog gå ner ännu mer. Mina tips handlar om att äta normalt och lägga till det i sin mat och det går man upp i vikt av, inte att dra ner på massa saker och käka avokado. Mina tips stämmer. Förövrigt så kan du inte respektera att jag skrivit att ni inte ska kommentera.

2009-08-08 @ 13:21:43
URL: http://vaackraast.blogg.se/
Postat av: malin

mm avokado! ska nog bege mig mot affären och köpa en påse efter plugget:P

2009-08-10 @ 14:18:38

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0